Čokoládovo-gaštanové rezy

soncya - fotkasoncya, 9. mája 2012
Čokoládovo-gaštanové rezy
Foto: soncya

Inšpiráciu pre tento zákusok mi poskytla @egreska, a jej tortička. Upravila som množstvá plnky na koláčik a použila som svoje osvedčené cesto. Posúďte sami! @egreska, Zobraziť celý popisInšpiráciu pre tento zákusok mi poskytla @egreska, a jej tortička. Upravila som množstvá plnky na koláčik a použila som svoje osvedčené cesto. Posúďte sami! @egreska, ešte raz vďaka.

20
porcií
50 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
200 g
5 ks
1/2 balíček
1 dl horúca
1 dl
Gaštanová plnka:
2 vrchovaté PL
250 ml
2 ks
3 PL
250 g
150 g
Čokoládová plnka:
4 PL
2 PL
štipka
štipka
150 ml
120 g
2 PL. do cesta
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Zo žĺtkov, kryštálového cukru si vyšľaháme masu do peny, pridáme horúcu vodu a olej. Dobre vymiešame. Pridávame striedavo sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Primiešame kakao. Do vymasteného a múkou vysypaného plechu vlejeme cesto a vo vyhriatej rúre pečieme pri 175 stupňoch 15- 17 minút.

  2. 2

    Čokoládová plnka: V suchej rajnici si upálim z cukru karamel, podlejem 2 lyžicami vody a necháme úplne rozpustiť. Do rozpusteného karamelu pridám šľahačkovú smotanu, štipku soli a štipku škorice. Na miernom ohni necháme prevrieť. Odstavíme a do horúceho smotanového karamelu nalámeme čokoládu a metličkou dobre vyšľaháme. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme hladký krém. Dáme trochu stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Gaštanová plnka: Do hrnca dám variť mlieko s cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli. Z mlieka trochu odoberieme a do tohto vmiešame hladkú múku a žĺtky. Vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme štandardný puding. Do hotového trochu vychladnutého pudingu pridáme gaštanové pyré a dobre spolu vymiešame. Na koniec spojíme so zmäknutým maslom a vyšľaháme plnku do hladka.

  4. 4

    Na upečený piškótový plát, ešte teplý natriem džem, tentokrát som zvolila z čiernych ríbezlí. Po vychladnutí navrstvíme gaštanovú plnku a ďalšia vrstva bude čokoládový krém. Zúbkovanou cukrárskou stierkou si upravíme povrch zákuska a dáme do chladu stuhnúť. Krájame úhľadné rezy. Prajem dobrú chuť!

Diskusia k receptu

paveva
ty si upravovala ,a ja si dovolím tiež upraviť a namiesto gaštanového pyre dám tvaroh, ten môžeme všade, potom napíšen. ten tvoj vyzerá zaiujímavo, hlavne čokoládová plnka. uvidím dik
hubata
Gaštanových zákuskov mám málo, tak si ho hneď šupnem do KK. Vďaka za pekne napísanoý receptík.
orchidea
S gaštanovým pyré máme radi...ukladám si recept, pekný zákusok.
helca103
Gaštany a gaštanové zákusky sú úžasné no a tento je už v KK :-)
letisia
V rozpise surovín na cesto ti chýba kakao. Doplň to prosím, aby sme mali recept uložený správne.
soncya
@letisia , je tam, 4. od konca. :) a keď čítaš postup, je veľmi podrobný, tak ho tam tiež nájdeš.
medovnicek
gaštanový nemôže byť pre mňa iný ako vynikajúci, tie vlnky na vrchu sa mi veľmi páčia
bruno2006
Pred dvoma týždňami som robila tieto rezy. Zo začiatku som mala obavy, ako to všetko dopadne, ale výsledok bol perfektný - aj chuťovo aj "výzorovo"! V priebehu hodiny rezy zmizli z plechu. Rodina ich nevedela vynachváliť!
dorotinka
gaštanové zákusky mám veľmi rada, keďže tvoj vyzerá úžasne dobre, a dúfam, že tak dobre i chutí ukladám si ho do mojej KK a veľké díky za receptík.
3sandra3
úžasné rezy... idem ich vyskúšať.... teším sa na tú chuť...
malinka028
akurat peciem, zatial su plnky super, len ja som pridala do tej gastanovej asi deci vajecneho likeru , bomba :-) dakujem za receptik