Čokoládové ružové kocky fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 21. augusta 2016
Čokoládové ružové kocky (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept vznikol spontánne. Zvýšila sa mi čokoládová plnka a potrebovala som ju zúžitkovať. Nápad bol na svete a ja vám ponúkam svoj chutný nepečený Zobraziť celý popisRecept vznikol spontánne. Zvýšila sa mi čokoládová plnka a potrebovala som ju zúžitkovať. Nápad bol na svete a ja vám ponúkam svoj chutný nepečený zákusok. Fotografie postupu nemám, lebo by vlastne ani nebolo čo fotiť. Preto celý postup len opíšem.

20 minút
príprava

Suroviny

podľa potreby ja som mala 2 bal
2 PL
Krém:
125 g
125 g
30 g
70 g
1 bal
1 ks
1/8 l
Poleva:
50 g
1 PL
25 g




Postup

  1. 1

    Najprv si uvaríme plnku, aby nám vychladla. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtko a poriadne vyšľaháme.Ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Vtedy sa nám bude s nimi dobre pracovať. Z mlieka a múky uvaríme kašu. Stále ju miešame, aby nám nevznikli hrčky. Do teplej masy, nie do horúcej pridáme polámanú čokoládu. Miešame. Keď je kaša schladená po lyžiciach ju pridáme do masla a postupne zašľaháme. Plnku uložíme do chladu.

  2. 2

    Bude to trvať asi 10 minút, kým si pobudne v chlade, kým urobíme polevu. Várovú čokoládu zohrejeme nad parou spolu s maslom. Nakoniec pridáme lyžicu mlieka. Teplú a roztopenú polevu necháme trochu schladiť,aby bola hustejšia a na koláči nestekala.

  3. 3

    Na dosku si rozložíme keksy Marina. V jednom balíčku je 10 kusov. Ja som ich plnila po 5 kusov na sebe. Vybrala som si plnku z chladu a rovnomerne som natrela keksík, prikryla druhým. Tak som pokračovala do čísla 5 keksíkov. To je už slušná kôpka. Keksík som potrela aj z bokov a na vrchu.Nie na hrubo!

  4. 4

    Pripravila som si na tanierik s Grankom a v ňom som koláčik z bokov obalila. Medzi tým mi zhustla poleva, ktorou som poliala vrch koláčika. Nechala zatuhnúť a poliala som ešte ráz. Keďže som čokoládové štvorce chcela ozdobiť, použila som ružovú polevovú čokoládu. Vy môžete zdobiť rôzne. Tak vzniklo meno môjho koláčika. Čokoládové ružové kocky. Celkom sa mi to páčilo. Koláčik som prekrojila do trojuholníka. Chuťou pripomína dobošové rezy. No je neporovnateľne rýchly a ak si plnku urobíte do zásoby a necháte si krém zamraziť, bude vždy po ruke. Krém môžete voliť aj inej chuti. Ja som potrebovala zúžitkovať čokoládový. No viem si chuťovo predstaviť aj iné krémy.

    Čokoládové ružové kocky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláčik nám chutí a splnil svoje poslanie. Využila som zbytkovú plnku a mali sme nedeľný dezert, k obedu.

    Čokoládové ružové kocky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Aj z núdze sa veru niekedy podarí celkom dobrá vec.

    Čokoládové ružové kocky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

evaj1955
Ako vzdy. Recept vyborny, foto krasne. V jednoduchosti je krasa. Si naj naj naj varechacka aspon pre mna. Urcite to vyskusam, lebo viem , ze to bude dobre.Kedysi ked som bola mala nam moja mamka zliepala keksy Marina s dzemom a ake to bolo dobre. Tvoje je urcite lepsie.
haji
Krásně nazdobeno, nafoceno a prezentováno! Jsi šikulka!!
jamarlen
moje dcérky poza môj chrbát híkajú nad tvojím receptom a krásnymi foto, taká romantika sa len tak nevidí:)
jack
Veľmi pekný zákusoček.A...nenašiel by sa kúsoček?
luss44
jednoduchý koláčik a aký efektný, ked je s láskou urobený a naaranžovaný. Voľakedy ked mi ostal krém, moje deti si ním spájali piškóty a máčali v čokoláde, také jednohubky. Aj obed vyzerá skvelo, čo dobré to bolo?
tatranka
@Evaj1955 (21.8.2016 19:24)

Presne ako píšeš,aj nám mamka ak chcela rýchlo splniť naše sladké chúťky,ponatierala lekvárom oblátky.A aké boli dobré !!!
Nemala pri práci kedy zdobiť a parádiť koláčik.Ja ho dnes mám.Som doma na dôchodku.
@Haji ďakujem.
@Jamarlen pozdrav svoje dcérky.A tá romantika...už ani neviem,či mi k môjmu veku prislúcha.No ináč to neviem.Ďakujem.
@Torti čka som rada,že si stále zotrvala na Vareche a že mi fandiš.
@Siisa nie moja nie som profik,len určite to čo robím,robím rada a s láskou.To si ma vyznamenala a mňa to teší.
@Medulienka Ančulka,ďakujem.
@Jack našiel by sa.A myslím že aj celý štvorček,nie len kúsoček.No ako ti to dopraviť?
@Lus44 koláčik si pochválila,ale ako dobrá gazdinka zaujal ťa aj môj obed a že čo to bolo?My sme mali marinované prsia.Tie som marinovala v ochutenej jogurtovej marináde.Mala som ich naložené v marináde od piatku do nedele.Boli veľmi chutné a krehučké.Pridala som k ním zapečenú cuketu v zahustenom zvyškovom cestičku z marinády.Zemiaky varené a uhorkový šalát.
@Cesminaz ďakujem
Ďakujem vám všetkým za záujem a pre mňa povzbudzujúce vety.
staja
Aké jednoduché a aké perfektné - aj s fotografiami a precíznym postupom. Ako vždy od @Tatranky. Páčia sa mi tvoje kocky.
mesiar50
Zákusok ,,skromný"no s prekrásnym efektom.Robil som raz navlas podobný krém ako ty,ale vanílkový.Musím podotknúť,že som ho mal po uvarení samú hrčku.Tvoj recept a vedomosti v ňom sa mi v budúcnu určite zídu,keď nebudem mať puding k príprave krému.
Martuška,skvelá kuchárka sa v tebe nezaprie.Srdečná vďaka za recept..už je v Kk.
chica114
Parádny zákusok si napiekla milá Tatranka, hned by som si dala nenašlo by sa niečo pre mna??? mám na to velikánsku chutku :-p mnam.
monty469
Wau tento zákusok vyzerá super a pritom je tak jednoduchý. Darmo v jednoduchosti je krása a platí to aj pri tomto zákusku :-)
jamarlen
milá @tatranka , pozerám ešte aj dnes na tvoje dielo a potrebujem ešte dodať dve veci. 1.) krásne je aj tvoje druhé jedlo s baklažánom,
zbierajú sa mi sliny
2.) krásne servírovanie mi pripomína, že sa to
dá aj v sedemdesiatke, čo ma veľmi teší

pozdravujem:)
kukulienka71
Estetika zohráva v tvojom živote určite dôležitú úlohu a na tom nič nemení ani fakt vyššieho veku, si obdivuhodná a nasledovaniahodná;-)
tatranka
@Jamarlen (22.8.2016 16:08)

Nemyslím si,že servírovanie záleži od veku.To veru nie!Toho sa ty neboj! Ak je od mlada doménov slušne a chutne prestretý stôl,tak to budeš tak robiť,pokiaľ to budeš zvládať. Ani mladá gazdinka nemusí mať vzťah ako jedlo naservíruje.Musí to byť akýsi životný štýl,naučený rituál.A v mojom veku už záleží aj od môjho zdravia,ako od veku.Sama určite vieš,že ak ťa niečo bolí,veru nemáš náladu na tvorenie extra zaujímavého jedla a ešte aj krásne prestretého.
Si rada ak obslúžiš rýchlo stravníkov.Takže len nech nám zdravie slúži,aby sme na taniere ukladali chutné,pekné a zdravé jedlá.
jamarlen
@Tatranka (22.8.2016 19:25) krásne si to napísala….nech zdravie dobre slúži tebe aj tvojim blízkym z celého srca želám
tatranka
@Jamarlen (22.8.2016 22:26)

Ďakujem.Veru,človek keď je mladý,berie to prianie akosi benevolentne,nevšíma si ho.Až rokmi sa naučíme,že veru zdravie je to najdôležitejšie,čo ničím nenahradíme.
danda3
Krásny recept s krásnymi fotkami, milá Martuška, si šikulka.