Čokoládové ružové kocky (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Recept vznikol spontánne. Zvýšila sa mi čokoládová plnka a potrebovala som ju zúžitkovať. Nápad bol na svete a ja vám ponúkam svoj chutný nepečený zákusok. Fotografie postupu nemám, lebo by vlastne ani nebolo čo fotiť. Preto celý postup len opíšem.

20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si uvaríme plnku, aby nám vychladla. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme žĺtko a poriadne vyšľaháme.Ingrediencie by mali mať izbovú teplotu. Vtedy sa nám bude s nimi dobre pracovať. Z mlieka a múky uvaríme kašu. Stále ju miešame, aby nám nevznikli hrčky. Do teplej masy, nie do horúcej pridáme polámanú čokoládu. Miešame. Keď je kaša schladená po lyžiciach ju pridáme do masla a postupne zašľaháme. Plnku uložíme do chladu.
  2. Bude to trvať asi 10 minút, kým si pobudne v chlade, kým urobíme polevu. Várovú čokoládu zohrejeme nad parou spolu s maslom. Nakoniec pridáme lyžicu mlieka. Teplú a roztopenú polevu necháme trochu schladiť,aby bola hustejšia a na koláči nestekala.
  3. Na dosku si rozložíme keksy Marina. V jednom balíčku je 10 kusov. Ja som ich plnila po 5 kusov na sebe. Vybrala som si plnku z chladu a rovnomerne som natrela keksík, prikryla druhým. Tak som pokračovala do čísla 5 keksíkov. To je už slušná kôpka. Keksík som potrela aj z bokov a na vrchu.Nie na hrubo!
  4. Pripravila som si na tanierik s Grankom a v ňom som koláčik z bokov obalila. Medzi tým mi zhustla poleva, ktorou som poliala vrch koláčika. Nechala zatuhnúť a poliala som ešte ráz. Keďže som čokoládové štvorce chcela ozdobiť, použila som ružovú polevovú čokoládu. Vy môžete zdobiť rôzne. Tak vzniklo meno môjho koláčika. Čokoládové ružové kocky. Celkom sa mi to páčilo. Koláčik som prekrojila do trojuholníka. Chuťou pripomína dobošové rezy. No je neporovnateľne rýchly a ak si plnku urobíte do zásoby a necháte si krém zamraziť, bude vždy po ruke. Krém môžete voliť aj inej chuti. Ja som potrebovala zúžitkovať čokoládový. No viem si chuťovo predstaviť aj iné krémy.
  5. Koláčik nám chutí a splnil svoje poslanie. Využila som zbytkovú plnku a mali sme nedeľný dezert, k obedu.
  6. Aj z núdze sa veru niekedy podarí celkom dobrá vec.