Čoko - mafiny fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 21. februára 2012
Čoko - mafiny (fotorecept)
Foto: tatranka

Po dlhšom váhaní,som sa konečne odhodlala upiecť moje prvé mafiny.Akosi k tomúto koláčiku ma srdce netiahlo.Videla som ich všelijaké.No akosi ma nelákali. Minule mi Zobraziť celý popisPo dlhšom váhaní,som sa konečne odhodlala upiecť moje prvé mafiny.Akosi k tomúto koláčiku ma srdce netiahlo.Videla som ich všelijaké.No akosi ma nelákali. Minule mi dcérka doniesla ochutnať svoje.Boli s ovocím.Boli chutné,ale stále ma neoslovili. Včera mi dcérka doniesla časopisy s krížovkami, aj s receptami a tam na mňa zažmurkali čokoládové mafinky.No čo dodať! Bolo rozhodnuté!!! Po mojich malých úpravach receptu som ich upiekla.A mafinky to majú u mňa vyhraté.

18
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 170_180 °C

Suroviny

135 g
110 g
3 ks
6 lyžíc
80 g
170 g
1,5 lyžičky
1 lyžica
70 g
2 lyžice
1 lyžica
na namočenie hrozienok a brusníc
2 lyžice
2 lyžice
ozdoba:
100 g
2 lyžice
kôra z pomaranča
50 g
kúsok na zdobenie




Postup

  1. 1

    Ingrediencie,ktoré potrebujem na cesto. Maslo s cukrom vymiešam do hladka.Postupne pridám vajíčka a vyšľahám do peny. Do múky zapracujem pr.do pečiva a tak pridám ku vyšľahanej hmote a pomaly premiešam.Pridám kakao,orechy,ovsené vločky,sezamové semienka,polámanú čokoládu na kúsky,hrozienka a brusnice namočené v rume.Túto zmes,dôkladne premiešam

    Čoko - mafiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto je pripravené. Pripravím si silikónové misky,ktoré vytriem trochou rozpusteného masla.Je to asi 16-18 misiek,podľa toho koľko cesta budete ukladať do misky. Ja som dávala niečo cez polovicu misky.Nepáči sa mi,keď koláči kypí cez mištičku. Piekla som na 180 0C asi 25 minút.Koláčiky pekne narástli,trošku nad misku.

    Čoko - mafiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypaním práškového cukru recept končil.No mne sa zdal,akoby koláčiku niečo chýbalo.Keďže som plánovala pokračovať,aby koláčik bol aj na chuť a vzhľad pekný,poliala som vrch mufin čokoládou zasypala som to orieškami a tiež posekanou bielou čokoládou.

    Čoko - mafiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte čosi tomu chýbalo.A tak som si pridala z pomaranča na vrch ostružlinky.A teraz už bol koláčik-mufinka k mojej spokojnosti,aj pekný,aj chutný.

    Čoko - mafiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Určite by ste si na mafinke pochutnali.

    Čoko - mafiny (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

3sandra3
tie sú nádherné,,, to je dobre, že v tom časopise mrkli na Teba,,, aspoň máme aj my super recept na muffínky-čoko. Nádherné úvodné aj záverečné foto. Ukladám a isto vyskúšam.
vierik
Krásne dokonalé,dala si si ozaj záležať.Uložené ...:-)


babav
Su krasne na pohlad a iste chutia vyborne... tie krasne snezienky
hreju pri srdiecku ..nech vam uz skoro prinesu jar;-)
cica2
týmto receptom sa nesie, sladká vôňa muffiniek a krásne kvietky, ktoré svojím pôvabom pohladia dušu každého človeka, recept a fotky na 1* :-))
nikina1510
prudko jedlé... už som vyskúšala XY muffinkov, ale vyskúšam aj tieto!
sonulienka
Prekrásne a samozrejme aj výborné už sú uložené určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia