Čo s pokazeným cestom na laskonky ?

dogagador - fotkadogagador, 29. mája 2011
Čo s pokazeným cestom na laskonky ?
Foto: dogagador

dnes mame gril party u kamosov a ja som sa rozhodla urobit laskonky. "chybicka se vloudila" a ja som namiesto "jemne" primiesala v Zobraziť celý popisdnes mame gril party u kamosov a ja som sa rozhodla urobit laskonky. "chybicka se vloudila" a ja som namiesto "jemne" primiesala v rychlosti poriadne kokos s cukrom a ono mi to splaslo....takze som vyrabala laskonky znova. zostalo mi vela, velmi vela zltkov. co teraz? treba zacat rychlo vyuzivat zltky a nevyhodit splasnute laskonkove cesto. upiekla som piskotove cesto a vysledok je tu

16
porcií
7 minút
príprava
10-12 minút
na 180>130 °C

Suroviny

4
2
3 PL
3 PL
1 kavova lyzicka
1/2 PL
 / ribezlovy
 splasnute




Postup

  1. 1

    vyslahat bielka, postupne pridavat zltka( tentokrat vzdy 2 ), lyzicu cukru a lyzicu muky s PDP. 2/3 cesta vyliat do vymaslovanej a mukou vysypane formy, do ostatneho cesta pridat kakao, potom kakaove cesto naukladat dokola + do stredu a spajglou poroztahovat do vzoru, aky chceme. dat piect na 180 st C 10-12 minut. este horuce potriet lekvarom a na vrch laskonkove cesto, znova vlozit do rury, ktorej teplotu treba znizit na 130 st C , podla potreby znizit na menej, susit 30 minut.

    Čo s pokazeným cestom na laskonky ? - obrázok 1
  2. 2

    a kedze som slubila na party doniest laskonky, musela som zacat odznova a tu su

    Čo s pokazeným cestom na laskonky ? - obrázok 2

Diskusia k receptu

marcy
si moja krvná skupina :-DDD...tiež keď sľúbim aj dodržím.....dobre si to poriešila,torta ako pridaná hodnota
evanaaa
Dogagador, vidíš ako si sa pekne vynašla, si šikovná, mňa by to nenapadlo, asi by som cesto ( upečené) len tak pojedla. Ale dosť dobre to vypadá, aj tortička, aj laskonky, tie by som si dala.
dogagador
@evanaaa : tolko sladkeho by si nevladala jest, mohlo by sa ti to aj sprotivit....
manzel si pochvaloval novy druh kolacika :-)
babinka
ja by som tiez experimentovala, alebo ulozila do mrazaku a neskor poriesila. Aj vajicka - mrazim aj zltka aj bielka a pouzivam ich bezne, len ich vopred treba vytiahnut, aby v izbovej teplote sa stali plnohodnotnymi... psssst, zase zbieram bielka na laskonky alebo snehovu tortu :)))))
rybarik2
Takto vnikaju nové a ešte aj dobré recepty.Chválim vynaliezavosť,
si šikulka.
dogagador
@brisid : 6 bielkov+ 330 g krystalovy cukor vyslahat nad parou, jemne primiesat do vychladnuteho tuheho snehu 170g kokos+100g praskovy cukor ( zmiesane spolu ), na plech papier na pecenie, na ten polozit sablony na laskoky, ukladat lyzicou kopky a vlhkym nozom kadzu pohladkat do tvaru v sablone ( je aj navod, ze velkou spatlou prejst povrchom sablony a zvysok cesta stiahnut ), zobrat sablony opatrne, dat do vyhriatej rury na 15 minut pri 130 st C, potom dosusit 30 minut pri 80 st C ( korkovy stupel pouzit na pootvorenie dvierok pri dosusovani ). ja plnim najradsej kavovym kremom, najdes ho tu na vareche s inym receptom na laskonky.
@babinka : vdaka za riesenie, co so zltkami, bielka mrazim aj ja, ale sa minuli :-)
krasomil
Keď ši to robila z americkych surovin, ta to te tvoje laskonky vyžiraju zabito! Ja v Amerike u švekri varil knedliky, a ši mala vidzec, jak vyžirali :-)))) jak sopľe!
dogagador
@krasomil : moje laskonky boli veeeeeelmi dobre, to prve cesto som ja pokazila....preto som robila ten kolac :-).
ak tvoje knedliky vyzerali ako sople, tak si asi nevedel, co mas pouzit, alebo je chyba v tebe....ja viem velmi dobre varit a piect zo surovin, ktore su tu k dispozicii. ak nieco nevyjde, je to moja chyba ;-)))
krasomil
zabito znamena po našim: perfektne! knedliky už robim perfektne, ale iba doma...v Amerike mi chcel zamachrovac pred švekru, ale tam je taka vlhkost, že mi asi zvlhla muka či co a mi prekysli :-)))))
dogagador
a kde v amerike? lebo tu na juhu je vlhko, ale klimatizacia to spravi...
dogagador
a kde v amerike? lebo tu na juhu je vlhko, ale klimatizacia to spravi...
krasomil
Ja mam švekru barz paskudnu, furt mi klimu vypinala, bo to žere veľo elektriky - žije v New Yorku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia