Citrónový koláč (Lemon pie)

arwen789 - fotkaarwen789, 9. júna 2010
Citrónový koláč (Lemon pie)
Foto: arwen789

Už dlhšie som chcela vyskúšať urobiť Key Lime Pie (koláč z takých menších limetiek), ale keďže sa mi nepodarilo zohnať ani klasické zelené limetky, Zobraziť celý popisUž dlhšie som chcela vyskúšať urobiť Key Lime Pie (koláč z takých menších limetiek), ale keďže sa mi nepodarilo zohnať ani klasické zelené limetky, tak som nakoniec použila citróny a vznikol z toho citrónový koláč :-)

Suroviny

Chrumkavá kôrka:
150 g
2 PL
90 g
Plnka:
3 ks
1 ks
120 ml




Postup

  1. 1

    Na chrumkavú koláčovú kôrku si potrebujeme rozdrviť sušienky. Môžete použiť kuchynský robot, alebo ich stačí vložiť do plastového sáčku a rozdrviť pomocou valčeka. Formu, v ktorej budeme piecť koláč si vymastíme maslom. Rozdrvené sušienky zmiešame v miske spolu s cukrom a rozpusteným maslom. Získame tým vláčnu hmotu, ktorú jemne roztlačíme po celej ploche a aj okrajoch okrúhlej koláčovej formy s priemerom cca 23 cm. Formu vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 8-10 minút pri teplote 180 °C. Následne vyberieme a necháme úplne vychladnúť.

  2. 2

    Plnku si pripravíme naozaj jednoducho. V miske šľaháme 3 žĺtky a k nim postupne pridávame sladené kondenzované mlieko. Šľaháme pokiaľ nám plnka pekne nezhustne a nakoniec zapracujeme aj šťavu z citrónov. Potom plnku nalejeme do vychladnutej kôrky a spolu pečieme ešte asi 12-15 minút. Po upečení necháme vychladnúť a uložíme do chladničky minimálne na hodinu.

  3. 3

    Pred podávaním môžme ozdobiť šľahačkou.

Diskusia k receptu

sovka62
O tomto koláči som už veľa čítala, ale recept som nepoznala. Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia