Čínsky kurací vývar

ivica - bez fotkyivica, 3. decembra 2009

Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto som si pre potrebu mojej rodiny toto jedlo upravila Zobraziť celý popisMám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto som si pre potrebu mojej rodiny toto jedlo upravila k čomu som využila aj poznatky z čínskej reštaurácie, ktorú s manželom navštevujeme. Nový kurací vývar je vynikajúci, zdravý a najmä ľahký!

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3-5
5-10 guľôčiek
5-10 guľôčiek
3-5 ks
3-5 ks
1 ks
 zväzok
 vrecko




Postup

  1. 1

    Kuracie chrbty dáme variť so soľou a korením. Varíme na miernom ohni asi 20 minút. Vývar scedíme,pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Zeleninu varíme len do chrumkava. Pridáme petržlenovú vňať a odstavíme. V priebehu varenia si pripravíme podľa návodu cestovinu, nakrájame na kolieska cibuľku aj s vňaťou a pór. Mäsko z chrbtov oberieme a dáme do vývaru. Na tanier dáme rezance,zalejeme vývarom a posypeme surovou cibuľkou a pórom.

  2. 2

    Množstvo je len orientačné, záleží na veľkosti zeleniny a chuti. Ak nie je na trhu mladá cibuľka možno použiť pažítku alebo aj oboje. Fantázii sa medze nekladú. Cestoviny doporučujem rozmrviť na menšie. DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia