Čínsky kurací vývar

Autor receptu: ivica

Mám veľmi rada silné kuracie vývary, ale v letných mesiacoch sú až veľmi silné. Preto som si pre potrebu mojej rodiny toto jedlo upravila k čomu som využila aj poznatky z čínskej reštaurácie, ktorú s manželom navštevujeme. Nový kurací vývar je vynikajúci, zdravý a najmä ľahký!

6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie chrbty dáme variť so soľou a korením. Varíme na miernom ohni asi 20 minút. Vývar scedíme,pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Zeleninu varíme len do chrumkava. Pridáme petržlenovú vňať a odstavíme. V priebehu varenia si pripravíme podľa návodu cestovinu, nakrájame na kolieska cibuľku aj s vňaťou a pór. Mäsko z chrbtov oberieme a dáme do vývaru. Na tanier dáme rezance,zalejeme vývarom a posypeme surovou cibuľkou a pórom.
  2. Množstvo je len orientačné, záleží na veľkosti zeleniny a chuti. Ak nie je na trhu mladá cibuľka možno použiť pažítku alebo aj oboje. Fantázii sa medze nekladú. Cestoviny doporučujem rozmrviť na menšie. DOBRÚ CHUŤ!