Čínske kura mojich chlapcov

bubrienka - bez fotkybubrienka, 1. februára 2010

Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov a vyskúšala som aj tento. Je veľmi obľúbený Zobraziť celý popisRecept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov a vyskúšala som aj tento. Je veľmi obľúbený u mojich už dospelých synov.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
400 g
1  konzerva
1 konzerva
1 ks
2 PL
1 ČL
3-4 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme med na karamel (med má pekne voňať), pridáme kuracie prsia nakrájané na rezance a opečieme tak, aby mäso zbelelo - asi 5-7 min. Poprášime kari korením a polejeme sójovou omáčkou. (sójová omáčka by mala byť kvalitná - napr. Heinz)

  2. 2

    Kapustu nakrájame na "štvorčeky" 1x1 cm, pridáme k mäsu a pod pokrievkou podusíme cca 10 min. Nepridávame vodu! Otvoríme konzervu hrášku a kukurice, zlejeme šťavu a odkvapkaný obsah konzervy nasypeme do hrnca k mäsku. Povaríme asi 5-7 min.

  3. 3

    Cibuľu nakrájame na kocky a pridáme k zmesi v hrnci. Všetko dobre premiešame, zakryjeme pokrievkou a už nevaríme!

  4. 4

    Podávame s ryžou, prípadne na tanieri ešte pokvapkáme sójovou omáčkou.( ja do jedla nepridávam soľ, ani žiadne iné prichucovadlá)

Diskusia k receptu

janazjarku
Toto ja tiež varievam len namiesto cibule dávam pôr a nedávam hrášok veľmo fajnô !
nyja
ja tiež nedávam hrášok ale ani kukuricu a kapustu i pór krájam na pásiky a dávam korenie "čína" akási zmeska to je.
jezibabka1
toto papaníčko robievam, ale pridávam mrazenú mexickú alebo maďarskú zeleninu. Kto to za tých 13 rokov ochutnal, ten to chválil, takže odporúčam vyskúšať
korbacik
... tak toto robievam pomerne často, len tam nedávam ten hrášok a cibuľu. Veľmi to chutí aj mojej dcére, a ak náhodou nie je v kuchyni, keď začínam variť a z hrnca to už nádherne rozvoniava, ona príde, a že: super, bude čínske kura:) Recept mám zapísaný aj vo svojom receptovom zošite , ale pri príprave ho nepotrebujem. Je to jednoduchá príprava. Do ryže dám tiež trochu kari alebo kurkumu, aby to na tanieri s tou kurou pekne ladilo:)
... a nerobím prsia ( vlastne takmer nikdy ), ale celé kuriatko, lebo dcéra má rada stehná a ja krídla.
bubrienka1
... daj tam aj tu cibulu a aj hrášok, nevariť, len nechať "dôjsť".
...inak, k mojej identite som stratila heslo, tak je z Bubrienky - Bubrienka1
:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia