Cícerovo-hubový krém
Autor receptu: sjuz
Polievočku som našla v časopise a hneď ma inšpirovala. Musím povedať, že je naozaj
vynikajúca:)
14 minút príprava |
45 min cca minút tepelná úprava |
Postup
- Na masti si opražíme nakrájanú cibuľu a mrkvu na kocky. Trvá to cca 4 minúty, občas premiešame. V polovici pridáme nakrájaný cesnak.
- Očistené a nakrájané zemiaky, cícer a huby pridáme do hrnca, premiešame, zalejeme vodou a prikryté pomaly varíme do zmäknutia cíceru.
- Ku koncu dosolíme a okoreníme.
Vyberieme trochu cíceru s hubami na dozdobenie polievky na tanieri a zvyšok rozmixujeme do hladkého krému aj so sladkou smotanou. Ja kupujem sladkú smotanu Olma, je krásne hustá a má vysoký obsah tuku.
Polievku dáme ešte na minútku povariť a odstavíme.
Do hotovej som ešte posekala petržlenovú vňať.
Synovi som k nej pripravila plátky bagetky opečenej na olivovom oleji.