Cícerové placky na hubovom ragú

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cícer namočíme deň vopred do studenej vody. Počas namáčania vymeníme vodu. Keď cícer zmäkne, uvaríme ho v osolenej vode. Pri varení vznikne na povrchu vody biela pena. Treba ju odstrániť. Po uvarení domäkka cícer scedíme a necháme vychladnúť.
  2. Potom cícer vložíme do mixéra, pridáme zvyšné suroviny a rozmixujeme na hladkú masu. Ak by sa drobila, pridáme múku a vodu. Na panvicu vlejeme olivový olej. Z pripravenej masy vyformujeme placky. Opekáme ich z každej strany do zlatohneda.
  3. Ragú: Pred prípravou huby očistíme a prekrájame na štvrtiny. Na rozohriatu panvicu vlejeme olej s maslom, pridáme nasekanú cibuľu, orestujeme ju dozlatista, pridáme huby a spolu restujeme, pridáme cesnak a premiešame. Podlejeme bielym vínom, poprášime múkou, osolíme, okoreníme a za občasného miešania dusíme domäkka. Na koniec pridáme smotanu, ktorú odparíme na hustú omáčku.