Cícerová polievka
Cícerová polievka so stonkovým zelerom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
4 porcie |
10 (+namáčanie) minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cícer zalejeme studenou vodou a necháme 12 hodín namáčať. Potom ho uvaríme. V tlakovom hrnci to trvá cca 20 minút. Môžeme použiť aj sterilizovaný cícer, potom varenie odpadá.
- K cíceru pridáme na kúsky nakrájaný zeler, na kocky narezané zemiaky, zalejeme potrebným množstvom vody, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
- V malom kastróliku na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, zaprášime múkou a za stáleho miešania krátko opražíme. Pridáme mletú papriku a ešte chvíľočku, niekoľko sekúnd, miešame. Potom zalejeme cca 1 dl studenej vody a za stáleho miešania rozvaríme na hladkú zápražku. Vlejeme do polievky a spolu povaríme cca 5 minút.
- Polievku rozdelíme do tanierov a v tanieri posypeme nasekanou zelerovou vňaťou.