Cibuľový tokáň na transylvánsky spôsob
Autor receptu: editamarkos
Hľadala som recept na zužitkovanie mäsa z mäsovej polievky. Fašírky, paradajková a
kôprová omáčka mojej rodine
už nechutia, tak som potrebovala niečo iné, chutné na namáčanie a aby toho bolo
hojne. Je to recept od Ibi z
dediny Backamadaras a poskytla ju Rózsika.
6 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 100 °C |
Postup
- Očistenú cibuľu nakrájame na drobno, následne
restujeme na oleji spolu so soľou a čiernym korením.
- Keď sklovatie postupne pridáme teplú! vodu a ďalej dusíme. Medzitým pridáme aj strúčiky cesnaku.
- Nakoniec zahustíme s hladkou múkou a červenou paprikou ktorú v studenej vode sme na hladko vymiešali. Pridáme ešte vegetu.
- Dáme do toho mäso z polievky. Je možná aj príprava z hovädzieho mäsa.
Dôležité! Cibuľu nemôžeme smažiť do červena, len dusiť lebo dosiahneme iný charakter jedla.
- Podávala som so zemiakovou knedľou.