Cibuľový tokáň na transylvánsky spôsob

Autor receptu: editamarkos

Hľadala som recept na zužitkovanie mäsa z mäsovej polievky. Fašírky, paradajková a kôprová omáčka mojej rodine už nechutia, tak som potrebovala niečo iné, chutné na namáčanie a aby toho bolo hojne. Je to recept od Ibi z dediny Backamadaras a poskytla ju Rózsika.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistenú cibuľu nakrájame na drobno, následne restujeme na oleji spolu so soľou a čiernym korením.
  2. Keď sklovatie postupne pridáme teplú! vodu a ďalej dusíme. Medzitým pridáme aj strúčiky cesnaku.
  3. Nakoniec zahustíme s hladkou múkou a červenou paprikou ktorú v studenej vode sme na hladko vymiešali. Pridáme ešte vegetu.
  4. Dáme do toho mäso z polievky. Je možná aj príprava z hovädzieho mäsa. Dôležité! Cibuľu nemôžeme smažiť do červena, len dusiť lebo dosiahneme iný charakter jedla.
  5. Podávala som so zemiakovou knedľou.