Cibuľový šalát (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Robievam ho rada práve preto, že môže mať rôzne obmeny. Dnes bude základný recept.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté zemiaky varíme v šupke v osolenej vode cca 20-30 minút.
- Uvarené zemiaky schladíme v studenej vode a ošúpeme,
- nakrájame na plátky
- a zalejeme uvareným nálevom.
- Nálev si pripravíme z vody, čierneho mletého korenia, soli, kryštálového cukru, octu a samozrejme z nakrájanej cibule.
- Všetky suroviny necháme prejsť varom, ochutnáme aby bol nálev podľa našej chuti a zalejeme ním nakrájané zemiaky. Premiešame a necháme odstáť. Nálevu sa nemusíme báť, keď ho je trochu viac, zemiaky ho do seba nasajú. Nezabudnime poliať šalát kvalitným olejom.
- Pre obmenu môžeme pridať natvrdo uvarené vajce, zelený hrášok (mám rada mrazený a prevarený v náleve) alebo kyslú uhorku nakrájanú na kocky. U nás bol s kuracími nugetkami (kuracie prsíčka vysmážané v klasickom trojobale so sezamovými semienkami).