Cibuľovo-zemiakový šalát s mletým rezňom
Autor receptu: zuzulienka03
Šalát som robila prvýkrát, no hneď nás ohúril a zaradil sa medzi obľúbené prílohy k mäsu.
4 porcie |
50 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Malé zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich olúpeme. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky alebo na mesiačiky, prelejeme 2 naberačkami horúceho vývaru, aby sa sparila. Po vychladnutí pridáme cukor, ocot, horčicu a premiešame. Zemiaky pretlačíme cez mriežku ako do klasického šalátu, osolíme, prípadne ochutíme vegetou a zamiešame. Dáme do chladu (prikryté), aby všetky chute spolu prešli.
- Mleté mäso okoreníme, osolíme a pridáme nahrubo nastrúhaný syr. Všetko spolu premiešame. Rukou vytvoríme 4 placky, ktoré zľahka obalíme v strúhanke. Opečieme na oleji z oboch strán do zlatista.