Chutný kotlíkový babguľáš

miroslat - fotkamiroslat, 31. augusta 2013

Na druhom ročníku vo varení babguľášu (fazuľový guláš) v Lučenci r.2013 pod názvom "Novohradský kotlík" sa stali majstrami okresu kuchári z Podrečian. Z tejto Zobraziť celý popisNa druhom ročníku vo varení babguľášu (fazuľový guláš) v Lučenci r.2013 pod názvom "Novohradský kotlík" sa stali majstrami okresu kuchári z Podrečian. Z tejto akcie pochádza aj recept, ktorý si môžete vyskúšať.

8
porcií
60 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,4 kg
1,4 kg
150 g
5 ks
1 hlavička
1 ks
3 ks
2 ks
2 ks
1/2
3 ks
0,5 kg
0,3 l
1,5 PL
1 PL
0,5 PL
3 PL
CESTO:
1 ks
100 g
3 g




Postup

  1. 1

    Umyté údené koleno spolu s fazuľou a bobkovým listom dáme variť. Keď je koleno uvarené, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Po vychladnutí koleno nakrájame na kocky veľké zhruba 1,5 cm. Vývar ochutnáme a ak je príliš slaný - zriedime vodou.

  2. 2

    Z hovädziny pripravíme perkelt podľa vlastnej chuti. Do polomäkkého hovädzieho perkeltu nalejeme vývar z kolena spolu s fazuľou a pridáme nakrájané koleno. Pridáme aj očistenú a umytú zeleninu nakrájanú na kocky.

  3. 3

    Zo smotany, hladkej múky a 5 strúčikov cesnaku si pripravíme "zátrepku". Do misky so zátrepkou pomaly dolievame horúcu zmes z kotlíka, aby sa smotana nezrazila. Po dosiahnutí optimálnej teploty zmes vlejeme do kotlíka.

  4. 4

    Z múky, vajca a soli uhnietime cesto, ktoré nastrúhame do polievky. Po prevarení podľa potreby ochutíme a môžeme servírovať!

Diskusia k receptu

tetrisss
Babgulas je super jedlo, mnam. Inak zazila som taku krasnu pripravu tohto jedla na oslave kamaratovych narodenin, ked tam bolo asi osem rodin a kazda nieco doniesla a smarila do kotlika, no ale vysledok stak za to. Doma sa mi samozrejme taky nepodaril, takze s vdakou vyskusam tento tvoj, super.
boxik
Ďalší recept vynikajúcej maďarskej klasiky až sa mi slinky zbiehajú.
miroslat
No asi budem musieť nahodiť niečo "nemaďarské", lebo toto sa varí na Slovensku, aj keď to má maďarský názov. Ale tipoval by som, že to varili aj Mexičania - no iste pod iným názvom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia