Čokoládové sušienky
Čokoládové sušienky

Chrumkavé čokoládové sušienky fotorecept

namarie - fotkanamarie, 8. apríla 2017
Chrumkavé čokoládové sušienky (fotorecept)
Foto: namarie

Toto sú najrýchlejšie a najchutnejšie čokoládové sušienky čo som kedy vymyslela. Na vrchu krásne chrumkavé a vo vnútri mäkkučké ako vankúšik. Máte ich hotové Zobraziť celý popisToto sú najrýchlejšie a najchutnejšie čokoládové sušienky čo som kedy vymyslela. Na vrchu krásne chrumkavé a vo vnútri mäkkučké ako vankúšik. Máte ich hotové za pár minút bez prikrášľovania :) Sú vhodné na osamelé i neosamelé večery pri víne a potešíte nimi nielen svoje chuťové bunky, ale aj každú nečakanú návštevu.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
100 g
100 g
100 g
1 ks
100 ml
1 bal
2 PL




Postup

  1. 1

    Maslo si necháme roztopiť na izbovú teplotu. Keď je roztopené vložíme ho do misky, pridáme cukor a vajíčko a poriadne rozmiešame metličkou na cesto, tak aby neboli v zmesi žiadne hrudky.

  2. 2

    Keď je zmes premiešaná pridáme kakao, hladkú múku, celý balíček prášku do pečiva, štipku škorice (podľa chuti) a olej. Miešame to lyžicou dokým sa nám nevytvorí konzistentná zmes, ktorá drží celá pokope. Ak je zmes príliš riedka nebojte sa pridať viac múky a ak máte radi sladké dajte si tam pokojne viac cukru, prípadne aj vanilkového. Na koniec pridajte na kúsky nasekanú čokoládu. Cesto musí vo finále držať kompletne pospájané spolu (viď obrázok) a nesmie sa vám rozpadávať.

    Chrumkavé čokoládové sušienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď je cesto hotové dajte ho tak na 10 - 15 minút do chladničky. Zatiaľ si rozohrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si na plech papier na pečenie.

  4. 4

    Po 10tich minutách vyberte cesto z chladničky a pomocou lyžičky a ruky vytvarujte guľky, ktore poukladajte na papier na pečenie v dostatočnom rozostupe, lebo pri pečení sa riadne roztiahnu :) Hotové to vložíme do predohriatej rúry a pečieme cca 10 minút. Pred podávaním ich nechajte chvíľku vychladnúť. Dobrú chuť!

    Chrumkavé čokoládové sušienky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mitzy
Mňam, zajtra ich skúsim upiecť. Olej taký aký máš ty ja nemám, môžem použiť aj slnečnicový alebo radšej kokosový? 5*
evanaaa
Tieto sa i páčia už aj na obrázku, nieto ešte pred sebou na podnose, dobré chrumkanie je zabezpečené :) A musí tam byť aj ten olej ( ak už je aj maslo)?
namarie
@Mitzy (8.4.2017 18:40)

jasne Mitzy - akykoľvek rastlinny olej použi, ja používam repkový, lebo mi z tych klasických rastlinných najviac chutí :)
namarie
@Evanaaa (8.4.2017 18:48)

:)su fakt dobre, vsetky som ich zjedla na jednu šupu :D no s tym olejom, mám pocit, že to cesto viac zlepí, malo by byť také mastnejšie, ale tak možno skús bez neho a pôjde to :) potom daj vedieť :)
frezia68
Páči sa mi taká rýchlovka,kokosový mám,čokoládu tiež,tak ide do KK a výsledok pridám :-).
siisa
Veľmi vydarené sušienky, musia chutiť fantasticky ! Isto vyskúšam :)
janka255
Ahoj skusala som ich dnes. Su fantasticke. Maslo som mal trochu viac tekute a cesto bolo riedke, musela som pridat skoro 100 g muky naviac. Cesto som nemala take tuhe ani ked zostalo v chladnicke 30 min. Skusala som ich so spaldovou mukou/psenicna. Bola som prekvapena na povrchu ozaj su chrumkave a zvnutra makke.
janka255
Kedze som mala cestou makke, mohla som do stredu zatlacit piskotu. Vyzeralo to velmi zaujimavo. Piekla som to asi 15 min.
namarie
@Janka255 (9.4.2017 16:24)

Jankaaaa to je super :) som rada ze ti chutili a ze si si spravila vhodnu variaciu pre seba :) ako vidim nedala si tam kakao, tak mozno preto bolo asi trochu redsie, mne to kakao cesto dost zahustilo, ale mozno je to aj tou spaldovou mukou, priznam sa ze s nou som este nikdy nepiekla :) kazdopadne super vysledok som rada ze ti chutilo :)
mitzy
dopečené :) cesto bolo tak chutné, že som ho musela ochutnávať ešte v príprave. nemala som vajíčko, použila som banán. maslo som si roztomila, tam je myslím zakopaný pes, prečo potom do cesta treba pridať ešte múku. tiež som musela pridať ešte cca 100g. ale v duchu som sa vytešovala-viac múky-viac sušienok :) ozdobila som brusnicami a mandľami.
drajan
Už očarili aj mňa. Chcem sa len opýtať - pre istotu- aj po pár dňoch nestrácajú na "kvalite"? rada by som ich napiekla - v predstihu- na Veľkú noc. ĎAKUJEM...
namarie
@Drajan (12.4.2017 11:43)

:) odlož si ich do vzduchotesnej misky alebo do dobre uzavretého sáčku, a na druhý deň sú ešte lepšie :) - hlavne ich nedávaj do chladničky, tam veľmi stvrdnú :) držím palce :)
namarie
@Mitzy (11.4.2017 21:39)

presne - to maslo nesmie byť ako voda, musí byť len zmäknuté, aby sa dalo miešať :)
alenka25
Tak mne sa moc nepodarili. Aby som dosiahla konzistenciu cesta ako na obrazku, musela som pridat ovela viac muky ako je v popise. Piekla som ich 20 min (mam elektricku trubu), ked som chcela susienky vytiahnut po 10 minutach, z cesta sa strasne mrvilo...Po vychladnuti su susienky uz menej mrvive, ale cakala som veru cosi insie :D Je v nich vela muky, citit to dost. Dala som namiesto uvedeneho oleja - kokosovy. Jedine pozitivum, chutovo su uplne rovnake ako tie susienky kokosky, ktore mam velmi rada :)
hadik
Mňa by zaujímala jedna vec. Už od rána si ja aj môj pytón Brutus lámeme hlavu nad tým, prečo na úvodnom obrázku zreteľne vidno na povrchu všetkých sušienok niečo červené. Na obrázku surových sušienok v bode 4 to vôbec nevidieť.

Bolo by dobré, keby to autorka vysvetlila, pretože inak úvodné foto nezodpovedá receptu.
namarie
@Hadik (13.6.2017 13:14) to červené je roztopena cokolada predsa. A predtým ju nevidno lebo je vnútri gulicky a ma rovnakú farbu ako cesto a pri peceni sa cesto roztečie a vykune aj roztopena cokolada.:)





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia