Chilli Con Carne (fotorecept)

Autor receptu: nickaa

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji si orestujeme nadrobno posekanú cibulu a cesnak dozlatista.
  2. Na túto voňavú zmes pridáme mäso, ktoré restujeme pokial sa nám pekne nezatiahne a nerozdelí.
  3. Ak je už mäsko zatiahnute, podlejeme ho vývarom, pridáme racsu a pomaly odokryté dusíme domäkka aspoň 35 minút.
  4. Po 35 minútach pridáme pretlak a pasírovane paradajky. Omáčka sa nám musí pekne spojiť s mäskom. Ochutíme ešte čiernym korením.
  5. Keď nám to začne vrieť, pridáme fazuľu a kukuricu z konzervy. Podľa chuti dosolíme a pridáme majorán. Necháme ešte všetko chvílu prevariť a jedlo je hotové.
  6. Pôvodne by malo byť toto jedlo pikantné, tak pred koncom možme pridať čili. Ja nepridávam. Podávame s ryžou.