Chilli Con Carne (fotorecept)
Autor receptu: nickaa
60 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Na oleji si orestujeme nadrobno posekanú cibulu a cesnak dozlatista.
- Na túto voňavú zmes pridáme mäso, ktoré restujeme pokial sa nám pekne nezatiahne a nerozdelí.
- Ak je už mäsko zatiahnute, podlejeme ho vývarom, pridáme racsu a pomaly odokryté dusíme domäkka aspoň 35 minút.
- Po 35 minútach pridáme pretlak a pasírovane paradajky. Omáčka sa nám musí pekne spojiť s mäskom. Ochutíme ešte čiernym korením.
- Keď nám to začne vrieť, pridáme fazuľu a kukuricu z konzervy. Podľa chuti dosolíme a pridáme majorán. Necháme ešte všetko chvílu prevariť a jedlo je hotové.
- Pôvodne by malo byť toto jedlo pikantné, tak pred koncom možme pridať čili. Ja nepridávam. Podávame s ryžou.
|