Chili dog
Autor receptu: fed0
Tento recept pochádza z Americkej Virgínie a musím vám povedať... lepší som zatiaľ nejedol :) Tento recept vystačí cca na 15 chili dogov.
15 porcií |
15 minút príprava |
120 minút na 190 °C |
Postup
- Mäso posolíme, pokoreníme a posipeme rascou. Dáme piecť do trúby a podlievame pivom. Keď je mäso do chrumkava upečené nakrájame na slíže dlhé asi 1cm.
- Na troche oleja opečieme na jemno nasekanú cibuľu a chili papričky. Keď je cibuľa do zlatova pridáme pretlačený cesnak a mletú papriku (sladkú aj štipľavú). Chili pridávame podla chuti.
- Pridáme nasekané hovädzie mäso, podlejeme ho hovädzím vývarom a rajčinovým pretlakom. Pridáme ocot, med, rascu, korenie a podla chuti posolíme. Mäso dusíme kým nezmäkne. Keď máme mäso udusené pridáme fazuľu (bez nálevu).
Chvilku povaríme a chili sauce máme hotový.
- Párky dáme na grilovať, rožky rozrežeme ako keď robíte hot dog ale ich viac otvoríme a dáme na gril trošku upiecť. Keď máme ugrilované na párok v rožku nalejeme podľa chuti chili omáčku posypeme strúhaným syrom a DOBRÚ CHUŤ :)