Cheesecake z ricotty s ríbezľami

tutika - fotkatutika, 29. marca 2014
Cheesecake z ricotty s ríbezľami
Foto: tutika

Už dávno som chcela vyskúšať upiecť cheescake, je veľa receptov na tento lahodný koláčik, ja mám rada ricottu, tak som vyskúšala tento. Recept bol Zobraziť celý popisUž dávno som chcela vyskúšať upiecť cheescake, je veľa receptov na tento lahodný koláčik, ja mám rada ricottu, tak som vyskúšala tento. Recept bol na kartičke, pôvodný bol s višňami, no ja mám radšej ríbezle, tak som zvolila tie.

8
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
60 g
Náplň:
250 g
200 g
200 ml
175 g
3 ks
50 g
1/2 ČL
Na ozdobu:
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru vyhrejeme na 180 °C / plynový sporák stupeň č.3/. Sušienky rozdrobíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Formu s priemerom 20 cm s odnímateľným dnom vystelieme papierom na pečenie. Zmes utlačíme rukou a odložíme na 30 minút do chladničky.

  2. 2

    Ricottu, žervé , smotanu a cukor vymiešame , pridáme rozšľahané vajíčka a likér. Múku preosejeme na syrovú zmes a vmiešame. Náplň rozotrieme na korpus. Pečieme 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre. Potom ho vyberieme a preložíme na tanier.

  3. 3

    Ríbezľový kompót zmiešame s lyžicou Zlatého klasu a na miernom ohni a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Lyžicou nanesieme na koláč . Chutí vlažný, aj vychladený. Proste mňam.

    Cheesecake z ricotty s ríbezľami - obrázok 3

Diskusia k receptu

jozka2
Tutika,co je syr zerve,vlastne cim sa da nahradit,je to ako cream cheese?!Kolac mas krasny,zda sa ze je mozna lepsi este ako s Philadelphia cream cheese
jozka2
Ja taketo kolace peciem 2 x zabalim tortovku alobalom a potom dam na plech s horucou skoro vriacou vodou,opatrne aby sa voda nedostala za alobal.Voda sa vyparuje a robi vlhkost v rure/moist/a tym sa kolacik upecie a nepraskne a nepripecie sa tak rychlo.Ja peciem na asi 170 stup.C asi 40-45min.a necham v rure tak ako ty ale dvierka musia byt pootvorene.Mas pravdu okraje su uz skoro tuhe,ale prostriedok sa zda akoby surovy,tym,ze stoji este v rure pri otv.dvierkach sa uz nepecie ale prostriedok dochadza,z formy ho vyberam az po vychladnuti,ale pred tym idem pookrajoch s nozom aby sa uvolnil a este ho povychladnuti nechavam aspon 6 hod v chladnicke alebo cez noc niekde v chlade aby stukol.Tvoj mas krasny recept som si ulozila,len mi napis co to je ,,zerve"syr.Vdaka.
tutika
jozka2 syr žervé môžeš nahradiť mascarpone, myslím, že aj s cream cheese Philadelphia, žervé má menej kalórií ako mascarpone a ricotta menej ako tvaroh, takže je to vlastne zdravšia forma cheesecake, mala som trochu obavu ako to dopadne, hlavne s pečením, ale vyšlo to fajn, určite skúsim aj iné varianty, už som si kúpila knihu Cheesacakes od Slavíkovej a keď už o ňom tu píšem, tak mi ešte zostal kúsok v chladničke, tak si ho idem dať
jozka2
ale robis chute,co?vdaka za vysvetlenie,nevedela som ho zaradit,lebo pod tou znackou mepoznam,urcite aj ja nahradim cast cream cheese za ricotta,inac ricittu mam rada, robim si z nej lahky obed,este nejake srandy k tomu a obed je hotovy.Hlavne ked nenajdem manzela doma o pol jednej to viem,ze si pochutnava na obede v nejakej restike a ja stastna doma na mojich gebuzinkach./on by to nejedol/
jozka2
tutika,ak mas taku dobru knihu tak mala by si z nej dat aj viac receptov,hlavne take vychytavky,ako terz tento.Ja mam tiez vela receptov na cheese cake,udajne su velmi dobre,ale priznam sa mne tam to mnozstvo cream cheesu vadilo,nedavam muku,tu som nahradila skrobovou mukou/skrobom/skrob ich tak isto stiahne ale muka uz tam nie je.Podla vysky tvojeho kolaca je vidno,ze ho mas dobry,ja na vrch uprednostnujem jahody.Cast oprazim s cukrom ako keby som robila dzem,ale urobim na rosol aby sa to roztekalo a ked vychladne narezem este cerstve jahody,mozna preto kazdemu chutna,takto robim aj s borovkami alebo inym ovocim rada experimentujem tak ako ty,ale ja nemam ribezle.Nasadili sme na zahradu,ale este malo rodia.Vies si predstavit aky by bol so sipkovym rosolom oh,ale skade ich nabrat,raz som ho kupovala pod svajciarskou znackou/stal 3 dcl flasticka$7/ale uz ho nemaju.
tutika
určite pridám, len ich najprv musím vyskúšať, konkrétne tento recept nie je z tejto knihy, ale z takej kartičky, dcéra má menšiu zbierku, tak tento koláčik si viem predstaviť z mnohým ovocím a šípkový rôsol, hm... šípkový džem som jedla, chutil, určite by to bolo fajn...
tutika
inak mohla by si pridať aj tie svoje recepty, ak ich máš vyskúšané, jozka2
evanaaa
Syr žervé - Gervaise, aj v Kauflande, v Lidli....... Výborný je iste koláčik, na podobný sa chystám ale ani tento nie je na zahodenie.