Cheesecake z ricotty s ríbezľami
Autor receptu: tutika
Už dávno som chcela vyskúšať upiecť cheescake, je veľa receptov na tento lahodný
koláčik, ja mám rada ricottu, tak som vyskúšala tento. Recept bol na kartičke, pôvodný bol
s višňami, no ja mám radšej ríbezle, tak som zvolila tie.
8 porcií |
40 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Rúru vyhrejeme na 180 °C / plynový sporák stupeň č.3/.
Sušienky rozdrobíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Formu s priemerom 20 cm s odnímateľným dnom vystelieme papierom na pečenie. Zmes utlačíme rukou a odložíme na 30 minút do chladničky.
- Ricottu, žervé , smotanu a cukor vymiešame , pridáme rozšľahané vajíčka a likér. Múku preosejeme na syrovú zmes a vmiešame. Náplň rozotrieme na korpus.
Pečieme 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre.
Potom ho vyberieme a preložíme na tanier.
- Ríbezľový kompót zmiešame s lyžicou Zlatého klasu a na miernom ohni a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Lyžicou nanesieme na koláč . Chutí vlažný, aj vychladený. Proste mňam.