Cheesecake z ricotty s ríbezľami

Autor receptu: tutika

Už dávno som chcela vyskúšať upiecť cheescake, je veľa receptov na tento lahodný koláčik, ja mám rada ricottu, tak som vyskúšala tento. Recept bol na kartičke, pôvodný bol s višňami, no ja mám radšej ríbezle, tak som zvolila tie.

8
porcií
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 180 °C / plynový sporák stupeň č.3/. Sušienky rozdrobíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Formu s priemerom 20 cm s odnímateľným dnom vystelieme papierom na pečenie. Zmes utlačíme rukou a odložíme na 30 minút do chladničky.
  2. Ricottu, žervé , smotanu a cukor vymiešame , pridáme rozšľahané vajíčka a likér. Múku preosejeme na syrovú zmes a vmiešame. Náplň rozotrieme na korpus. Pečieme 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre. Potom ho vyberieme a preložíme na tanier.
  3. Ríbezľový kompót zmiešame s lyžicou Zlatého klasu a na miernom ohni a za stáleho miešania necháme zhustnúť. Lyžicou nanesieme na koláč . Chutí vlažný, aj vychladený. Proste mňam.