Cestoviny so smotanovou omáčkou

Cestoviny so smotanovou omáčkou
Foto: wavy
wavyWavy, recept pridal: 5. októbra 2009 17:17Ďalšie jeho recepty

Môj ďalší recept bude, ako inak, diétny. Ale nie tak celkom, keďže každý vieme, že smotana nie je až tak moc diétna. No keďže omáčka bude obsahovať smotanu, ktorá je dosť sýta, netreba toho spapať veľa a človek je sýty.

Suroviny

5
porcií
15
minút
príprava
30
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

V prvom rade si spravte cestoviny. To snáď každý vie, ako sa varia:) Nezabudnite ich občas premiešať, aby sa vám potom nezlepili. Najlepšie to spravíte tak, ak ich premiešate s olejom.

2

Najskôr si všetko pokrájajte, aby ste potom nepoletovali splašene po kuchyni. A to takto: Cibuľu nadrobno, šampiňóny na plátky, šunku na kocky, syr postrúhajte. Na panvicu (ak robíte toho viac, vezmite si radšej stredne veľký kastrólik, resp. hrniec) si dáte cibuľu, orestujete ju do sklovita. Potom pridáte šampiňóny, nechajte ich podusiť aspoň 20 min. (ak sa vám vyparí všetka tekutina, kľudne ich pomaly a opatrne podlejte vodou). Pridáte šunku nakrájanú na kocky, zalejete smotanou, pridáte soľ, korenie. Trošku povaríte, pridáte nastrúhaný syr a oregano, necháte zovrieť a je to hotovo.

3

Podáva sa to najlepšie s Penne. Cestoviny zalejte omáčkou až vtedy, keď to idete papať.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 4 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tvgurman, 14. októbra 2009 o 16:43
    Môj obľúbený recept:-)
    Keby to bolo troška hustejšie,nezaškodilo by + olivy a je to tuti:-)


  • wavy, 15. októbra 2009 o 10:45
    Stačí, ak si nastrúhaš viac syru. Syrom to zahustíš.A ak ním nechceš "pokaziť" chuť (čo sa istotne nestane), stačí trošíčku múky alebo Solamyl.. Je milión spôsobov, ako to možno zahustiť. Alebo tam nedaj celý téglik smotany. A tie olivy, dobrý nápad. Skúsim to aj ja nabudúce :)


  • tvgurman, 15. októbra 2009 o 12:43
    Waw , ja som normálne v šoku ako tomu rozumieš. Nečítaš to náhodou z nejakej príručky? :-)

    Idem teraz vyskúšať tú jednu čokotortu z titulky..


  • wavy, 15. októbra 2009 o 13:05
    Mám to asi v génoch, mamina vynikajúco varí a ja som sa začala variť dosť skoro :) Asi je to tým...


  • tvgurman, 15. októbra 2009 o 13:21
    Tak potom klobúk dole,vhladom na mladý vek:-)

    Dá sa tu niekde písať aj privátne? Som tu nový a nejako som tu ešte neni zorientovaný.Nechcem ti zasypať stránku s odkazmi:-)


  • tefalka, 3. marca 2011 o 13:00
    ...robievam presne takto iba dohustím omáčku 1 malou lyžičkou solamylu... výborné


  • bambulka63, 8. septembra 2012 o 09:51
    No idem ich dnes vyskusat tak uvidime ako budu chutit :)


  • spongyjamaca, 21. januára 2014 o 13:08
    prišla som vyhladovaná zo skúšky, tak hladám dačo rýchle na prípravu...našla som tvoj recept. a poviem ti (hádam to nie je len hladom ) tieto cestoviny sú symfónia :D :D moc dobrééé


  • mijaita, 7. februára 2014 o 10:51
    Vzhledem k tomu, ze to vypada jako polevka, o nudli pohledem nezavadim i kdyz ji hledam, bych to ani nezahustovala. Vyborna smetana na vareni Gran Cucina je dietni, netucna, husta! Jidlo vyborne, o tom zadna.


  • mojasara, 22. marca 2014 o 21:24
    Bolo to viborne


  • kredenc, 25. apríla 2014 o 23:26
    mojasara, 22. marca 2014 o 21:24
    Bolo to viborne
    Mne by sa páčilo, keby to bolo výborné.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist