Cestoviny so smotanovou omáčkou

Autor receptu: wavy

Môj ďalší recept bude, ako inak, diétny. Ale nie tak celkom, keďže každý vieme, že smotana nie je až tak moc diétna. No keďže omáčka bude obsahovať smotanu, ktorá je dosť sýta, netreba toho spapať veľa a človek je sýty.

5
porcií
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V prvom rade si spravte cestoviny. To snáď každý vie, ako sa varia:) Nezabudnite ich občas premiešať, aby sa vám potom nezlepili. Najlepšie to spravíte tak, ak ich premiešate s olejom.
  2. Najskôr si všetko pokrájajte, aby ste potom nepoletovali splašene po kuchyni. A to takto: Cibuľu nadrobno, šampiňóny na plátky, šunku na kocky, syr postrúhajte. Na panvicu (ak robíte toho viac, vezmite si radšej stredne veľký kastrólik, resp. hrniec) si dáte cibuľu, orestujete ju do sklovita. Potom pridáte šampiňóny, nechajte ich podusiť aspoň 20 min. (ak sa vám vyparí všetka tekutina, kľudne ich pomaly a opatrne podlejte vodou). Pridáte šunku nakrájanú na kocky, zalejete smotanou, pridáte soľ, korenie. Trošku povaríte, pridáte nastrúhaný syr a oregano, necháte zovrieť a je to hotovo.
  3. Podáva sa to najlepšie s Penne. Cestoviny zalejte omáčkou až vtedy, keď to idete papať.