Cestoviny s králičím ragú

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
Cestoviny s králičím ragú
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
100 g
1 ks
3 dl
460 g




Postup

  1. 1

    Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu a zeler nakrájané na drobné kocky, cibuľu nasekanú najemno, pridáme opečené králičie mäso, bobkový list, osolíme, okoreníme, podlejeme vínom a pomaly dusíme.

  2. 2

    Podľa potreby podlievame vývarom. Cestoviny uvaríme a zamiešame do ragú, pridáme parmezán, maslo a dobre premiešame.

  3. 3

    Náš tip: Ragú je tradičná zmes z jemných druhov mäsa a iných prísad (víno), ktoré sa samostatne dusia alebo pečú a až potom sa zmiešajú v bielej bešamelovej omáčke. Dnes sa za ragú označuje takmer každá dusená mäsová zmes.

Diskusia k receptu

marlen
veľmi dobré, králik, môj obľúbený bylinožravec




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia