Vymazaný recept

divien - bez fotkydivien, 20. apríla 2015

Pretože milujem špenát a cestoviny :)

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

120 g
100 g
500 ml
1 ks
2 ks
2 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Hrášok uvaríme v mierne osolenej vode takmer do mäkka.

  2. 2

    Na malé kúsky narežeme cibuľu a cesnak, opražíme na oleji. Pridáme baby špenát, trochu opražíme, pridáme hrášok a zalejeme vývarom. Privedieme do varu a pridáme trojuholníky syra. Trochu povaríme, pomixujeme ponorným mixérom a podávame s cestovinami.

  3. 3

    Na vrch môžeme postrúhať syr. "Omáčka" nie je úplne hustá, môže sa zahustiť solamylom, múkou alebo čo už používate.

Diskusia k receptu

drajan
Robievam... ale len so spenátom, nie však také riedke... niekedy so syrom, niekedy len navrch nastrúham, cesnak, biele korenie...a keď to chcem sýtejšie, tak ako minútku kuracie prsia alebo údené tofu.. .a nakrájať na malé kúsočky a posypem tým porciu cestovín. mnam
mezi
Čistý bľuvajs. 200g cestovín na 4 porcie ako hlavné jedlo je málo. Ak je rozpis správny, potom fotografia nezodpovedá uvádzanému pomeru. Prečo sa hrášok nevarí rovno vo vývare? Prečo sa syr nevarí rovno vo vývare? Prečo mám použiť 500 ml vývaru a potom škrob na jeho dohustenie?
1x divien



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia