Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Nedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na obed. Prehrabala som chladničku a vzniklo mi toto jednoduché, rýchle ale hlavne chutné jedlo....

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny, či už domáce alebo kupované dáme variť do osolenej, vriacej vody. Na hrniec dáme paráčik s brokolicou, prikryjeme a necháme pariť 2-3 minúty. Cestoviny varíme podľa návodu cca 8 - 10 minút.
  2. Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor len kratučko orestujeme a pridáme brokolicu a na kocky nakrájané, ošúpané rajčiny. Osolíme a krátko orestujeme, len čo rajčiny pustia šťavu..
  3. a hneď pridáme cestoviny. Pridávame ich rovno z hrnca, čiže cestoviny necedíme. Spolu s cestovinami sa nám tak k zelenine dostane aj voda v ktorej sa cestoviny varili a to práve potrebujeme, škrob, vyrobíme si tak trocha sócu....
  4. pridáme nastrúhaný syr. Tu by sa patrilo napísať, že parmezán, ale na parmezán treba dve veci: obchod a peniaze. Obchod tu u nás taký nemáme a peňazí tiež nemám nazvyš. Parmezán si doprajeme 1-2x do roka keď ideme na Moravu. A netreba to preháňať. My máme tiež kvalitné syry, len sa treba poobzerať v obchode.
  5. Takže ja som použila parený oštiepok, trochu som nastrúhala a trochu som nakrájala na kocky, nechala už len trošku prehriať aby syr povolil a trochu osolila a okorenila mletým čiernym korením.
  6. na tanieri som ešte ozdobila na drobno nasekanou rajčinou a mungo klíčkami.
  7. Ako sa nakličujú mungo klíčky si môžete pozrieť tu.