Cestovinový šalát so zeleninou a mungo klíčkami (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Nedávno som robila domáce široké rezance, čo zostalo som usušila a dnes som ich použila na obed. Prehrabala som chladničku a vzniklo mi toto jednoduché, rýchle ale hlavne chutné jedlo....
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny, či už domáce alebo kupované dáme variť do osolenej, vriacej vody. Na hrniec dáme paráčik s brokolicou, prikryjeme a necháme pariť 2-3 minúty. Cestoviny varíme podľa návodu cca 8 - 10 minút.
- Na oleji si speníme na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor len kratučko orestujeme a pridáme brokolicu a na kocky nakrájané, ošúpané rajčiny. Osolíme a krátko orestujeme, len čo rajčiny pustia šťavu..
- a hneď pridáme cestoviny. Pridávame ich rovno z hrnca, čiže cestoviny necedíme. Spolu s cestovinami sa nám tak k zelenine dostane aj voda v ktorej sa cestoviny varili a to práve potrebujeme, škrob, vyrobíme si tak trocha sócu....
- pridáme nastrúhaný syr. Tu by sa patrilo napísať, že parmezán, ale na parmezán treba dve veci: obchod a peniaze. Obchod tu u nás taký nemáme a peňazí tiež nemám nazvyš. Parmezán si doprajeme 1-2x do roka keď ideme na Moravu. A netreba to preháňať. My máme tiež kvalitné syry, len sa treba poobzerať v obchode.
- Takže ja som použila parený oštiepok, trochu som nastrúhala a trochu som nakrájala na kocky, nechala už len trošku prehriať aby syr povolil a trochu osolila a okorenila mletým čiernym korením.
- na tanieri som ešte ozdobila na drobno nasekanou rajčinou a mungo klíčkami.
- Ako sa nakličujú mungo klíčky
si môžete pozrieť tu.