Cestovinový šalát
Cestovinový šalát

Cestovinový šalát s lososom

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 14. marca 2023
Cestovinový šalát s lososom
Foto: Shutterstock
4
porcie
15 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g čerstvý
1 ks
8 ks
1 ks
150 g
5-6 PL
1/2 ks
Navrch:
 čerstvá




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu na obale. Scedíme a premiešame s tro­chou oleja, aby sa neskôr nelepili. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Cibuľu najemno nakrájame a domäkka orestu­jeme na 2 PL olivového oleja. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Pripravíme si zálievku. Do jogurtu vmiešame 2 PL oleja, limetkovú šťavu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a dobre premiešame. Nakoniec pridáme ores­tovanú cibuľu.

  4. 4

    Lososa nakrájame na drobné kocky a krátko ho opečieme na oleji. Kapiu očistíme, zbavíme jadrovníka a nakrá­jame na prúžky. Cherry paradajky rozpolíme.

  5. 5

    K vychladnutým cestovinám primiešame papriku, paradajky, lososa. Pridáme jogurtovú zálievku a cestovinový šalát rozdelíme do tanierov. Ozdobíme bazalkou, môžeme jemne posypať nastrúhaným obľúbeným syrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia