Cesnakovo-špenátové vrtuľky len tak k vínečku, namiesto pagáčikov fotorecept
Foto: jerica
Pridávam recept na vrtulky cesnakovo špenátové, cesto je identické v recepte na bryndzové vrtulky, z toho polovica je s bryndzou a druhá polovica cesta Zobraziť celý popisPridávam recept na vrtulky cesnakovo špenátové, cesto je identické v recepte na bryndzové vrtulky, z toho polovica je s bryndzou a druhá polovica cesta je so špenátovou plnkou. Mala som pripravený recept jednotný na vrtuľky bryndzové a špenátové, len moje schopnosti skončili pri fotografiach, keď ich bolo treba zmenšiť, alebo spraviť koláž. Priznám sa ani toľko času nemám byť pri PC. Rýchlo prelúskať v iPhon-e, čo to odpísať a venovať sa iným činnostiam.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
4 strúčik |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
trochu |
|
Na potretie cesta: | |
|
|
Na posypanie: | |
|
|
Na potretie vrtuľky: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si plnku z čerstvého špenátu a cesnakom. Cesnak rozotrieme v ČL soli, na rozohriatu panvicu dáme kávovú lyžičku masla s cesnakom, cesnak speníme a vypneme. Na horúce maslo s cesnakom pridáme špenát, premiešame, špenát nám zmenší objem, preložíme z panvice do nádoby kde špenát rozmixujeme, až by špenát pustil viac šťavy, nemusí byť rozmixovaný na krémovú konzistenciu,
-
2
do polovice cesta natriem masť (na tenko).
-
3
Posypeme nastrúhaným syrom, keď nemáte nastrúhaný syr, môžete nastrúhať, najlepšie Grana Padano trojuholníková tehlička.
-
4
Rozložím rozmixovaný špenát s cesnakom,
-
5
rozotrieme,
-
6
posypeme strúhaným syrom,
-
7
preložíme,
-
8
jemne pritlačíme, veľkým radlom na pizzu narežeme do šikma pásy na šírku cca 2,5 cm.
-
9
Z narezaných pásov spravíme vrtuľky.
-
10
Uložené vrtuľky potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, potierame len cesto.
-
11
Šup do rúry.
A ozaj vyzeraju speci aj na prestretom stole a vyniknu aj pri inych dobrotach.
Milá Hanka, ďakujem, veľmi som sa potešila Tvojim slovíčkam, chýbali mi :-)
Milá Češmi, budem rada ked pod Tvojimi rukami uzrie svetlo špenátová vrtula, nepochybujem, že ty to dáš aj s vylepšením (možno).
ďakujem a pozdravujem, potešilo :-)
Aké potešenie, tá Tvoja správa vie vyčariť aj úsmev na tvári, teším sa, že také jednoduché a už koluje po svete :-) Šikulka :-)
varecha.pravda.sk/recepty/vrtulky-s-bryndzou-len-tak-k-vi...
Radi by sme, ale ani my to momentálne nevieme urobiť.
Tebe Franto, ale aj Všetkým na Vareche, ale aj čo len nakuknú a radi si prečítajú inšpirácie z ponúknutých receptov, prajem pre všetkých :
pohodu pri sviatočnom stole, nech je požehnaním byť spolu s rodinami, aby ste si dokázali odpúšťať, nech nemusí byť na stole prázdny tanier, ale aj keď už život prináša prekvapenia s odchodom nám blízkeho alebo priateľa, spomenieme si a aj s ním, aj keď len spomienkou na blízkeho dobrého človeka. Narodenie Ježiška, je to neopakovateľné a najkrajšie kazdý rok :-)
Hlavne sa zastaviť z toho behu celoročného .