Slané pečivo
Cesnakovo-špenátové vrtuľky len tak k vínečku, namiesto pagáčikov (fotorecept)
Autor receptu: jerica
Pridávam recept na vrtulky cesnakovo špenátové, cesto je identické v recepte na
bryndzové vrtulky, z toho polovica je s bryndzou a druhá polovica cesta je so
špenátovou plnkou.
Mala som pripravený recept jednotný na vrtuľky bryndzové a špenátové, len moje
schopnosti skončili pri fotografiach, keď ich bolo treba zmenšiť, alebo spraviť
koláž. Priznám sa ani toľko času nemám byť pri PC. Rýchlo prelúskať v iPhon-e, čo to
odpísať a venovať sa iným činnostiam.
23 porcií |
25/35 minút príprava |
15/20 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si plnku z čerstvého špenátu a cesnakom. Cesnak rozotrieme v ČL soli, na rozohriatu panvicu dáme kávovú lyžičku masla s cesnakom, cesnak speníme a vypneme. Na horúce maslo s cesnakom pridáme špenát, premiešame, špenát nám zmenší objem, preložíme z panvice do nádoby kde špenát rozmixujeme, až by špenát pustil viac šťavy, nemusí byť rozmixovaný na krémovú konzistenciu,
- do polovice cesta natriem masť (na tenko).
- Posypeme nastrúhaným syrom, keď nemáte nastrúhaný syr, môžete nastrúhať, najlepšie Grana Padano trojuholníková tehlička.
- Rozložím rozmixovaný špenát s cesnakom,
- rozotrieme,
- posypeme strúhaným syrom,
- preložíme,
- jemne pritlačíme, veľkým radlom na pizzu narežeme do šikma pásy na šírku cca 2,5 cm.
- Z narezaných pásov spravíme vrtuľky.
- Uložené vrtuľky potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, potierame len cesto.
- Šup do rúry.