Cesnakové zemiaky s volským okom (fotorecept)
Autor receptu: katerin
Tieto zemiaky ma naučil robiť manžel, aj keď on je viac mäsový.
Je to obed starých mám, keď nebolo na mäso.:)
3-4 porcie |
60 minút príprava |
Postup
- Očistíme si zemiaky a nakrájame na tenké plátky, opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. Zatiaľ si ošúpeme cesnak a rozdrvíme-rozmačkáme ho, pridáme petržlenovú vňať-znovu rozdrvíme a primiešame rascu.
- Na panvici rozpálime olej a pridáme zemiaky.
- Opečieme do chrumkava (keď nemám čas, tak ich opečiem vo friťáku).
Stiahneme plameň a z panvice zlejeme prebytočný olej.
Pridáme cesnak s petržlenom a rascou, dobre premiešame a opečieme asi 2 minútky.
- Prilejeme horúci vývar ,tak aby nám zakryl zemiaky (mne stačilo 650ml).
Pridáme šafrán, alebo náhradu-nemusí byť. (ja som zabudla :))
Necháme na silnom ohni až sa nám odparí asi polovica vývaru-asi 5 minút.
- Do zemiakov jedno po druhom pridáme celé vajcia (rozbijem do pohárika a pridám), keď začne bielok belať, vypneme a zakryjeme pokrývkov na 5 minút.
- Odkryjeme a podľa chuti okoreníme a poprášime paprikou-ja som použila údenú jemne pálivú.
Dobrú chuť!