Foto: tatranka
Tieto chuťovkové koláčiky majú u nás odbyt. Tak som sa rozhodla,že vám ich ponúknem.Robila som ich aj na Silvestra, ale vtedy som nefotila. Robila Zobraziť celý popisTieto chuťovkové koláčiky majú u nás odbyt. Tak som sa rozhodla,že vám ich ponúknem.Robila som ich aj na Silvestra, ale vtedy som nefotila. Robila som ich dnes a už sú tu!
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
750 g |
|
0,5 litra |
|
1,5 deci |
|
2 lyžičky |
|
2 lyžice |
|
kocka |
|
Plnka: | |
120 g |
|
2-3 kocky |
|
3 ks |
|
2 lyžice,posekanej |
|
8-10 strúčikov |
|
lyžička |
|
40 dkg |
|
1 ks na potretie |
|
lyžička ,rasca na posypanie |
|
Postup
-
1
Ingrediencie.
-
2
Plnka: Nastrúhaný syr,pretlačený cesnak,maslo,syrokrém,vegeta,petržlenová vňať,žĺtka.Všetko spolu vymiešam.
-
3
Vymiešaná masa.
-
4
Kvások.Teplé mlieko,kryštálový cukor,droždie,lyžička múky.Nechám kvások vykysnúť.
-
5
Spracujem múku s kvaskom a olejom,soľou.Vypracujem cesto,ktoré nechám vykysnúť.
-
6
Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelím na 8 častí.
-
7
Vyváľkam a natriem plnkou.
-
8
Zrolujem.
-
9
Cesnaková roláda.
-
10
Pokrájam ju na trojhranky.
-
11
Poukladám na mastnú fóliu,alebo mastný papier.
-
12
Natriem rozšľahaným vajíčkom,posypem semienkami a razcou.
-
13
Pečiem pri teplote180 0C asi 25 minút.Z tejto dávky by ste mali mať dva plechy,asi 100-115 kúskov.
-
14
Tu je batéria trojhrankov.
-
15
Dávam ich po vychladení aj namraziť.V prípade návštevy sú vítaným artiklom.
ukladam do KK, dakujem za receptik.
Tatranka, dalsia dobra vec, ktora sem patri.pozdravujem.
A už hotové, sú výborné!!! :))
Verím,čo si napísala,lebo oni sú naozaj chutné.
@lusinkab nech sa ti darí s receptom.Budeš určite spokojná.
Ináč - vyzerajú krásne a chutne, už sa teším, len dúfam, že sa podaria :))
ďakujem za odpoveď
Neboj fotografie sa naučíš pridávať.No je nutné,aby ti to niekto aspoň ráz ukázal.Pred štyrmi rokmi som ani ja nevedela zapnúť a vypnúť počítač.Bola som z neho vlastne vystrašená.No každý deň som sa niečo nové naučila.
Dnes je to už fajn.Želám ti
,nech sa ti na Vareche páči a nech tu nájdeš kopec dobrých receptov.
No mám dôvod niečo meniť?....
Nikto nemá rád staré pečivko ,koláčiky.Ja to robím takto aj z inými pečenými koláčmi.Najmä kysnutými.
Otázka je na mieste.Nie je to hlúpa otázka.Naopak,je to múdra otázka.
Je to vďačné slané pečivko.
No ale teraz k tej rade pre teba.Stačí ak si na voľný plech na samý spodok nasypeš kilogram soli.Pri pečení ju stále používaj.Bude ti slúžiť,len na tento účel.Nad ňu dáš rošt,na ktorom budeš piecť.
Ak máš silikónovú fóliu aj tú polož na spodok plechu,na ktorom budeš piecť aké koľvek pečivo. Tak dosiahneš že sa ti cesto prepečie a zo spodu nespáli.No potom sa už budeš musieť pri dĺžke pečenia,riadiť svojou intuíciou.
Skús.Myslím,že táto rada ti pomôže.
Neviem,nemôže to byť aj v tom,že ich spracúvaš na pomastenej základni a potom sa zošmyknú? Neviem @anan ako by som ti poradila. Myslím,že aj krivý koláčik,ak je chutný,tak to nevadí.Pre návštevu vyber pekné.... a vám nechaj hádam aj tie menej vydarené....Dúfam,že si sa nenahnevala že to takto s kúskom žartu píšem.
Skús ráz vyvaľkať a spracovať cesto na pomúčenej doske.
Maj sa dobre.
Dakujem, idem pozriet aj Tvoje ostatné recepty.
Tana
Si opatrná na recepty.Asi si sa už v recepte sklamala.Som rada,že to nebol práve tento recept a že si sa rozhodla si ho zopakovať s plnej dávky.Teší ma to.
Na trištvrte kila múky sa ti zdajú dve lyžice kr.cukru veľa ? Podporujú kvások a dochutia cesto.Ty si daj menej ak máš potrebu menej ich osladiť.
Ja som ich tiež včera skúšala a prvý plech "ľahol". Keď som zrolovala druhú roládu (tak ako Tatranka v bode 9) natiahla som ju ešte trochu po dĺžke a po upečení boli potom trojhranky menšie, pekne držali tvar tak ako tie od Tatranky aaaa neľahli :-). Vyskúšaj Anan.
Dovolím si odpovědět: autorka uvádí : pšeničná mouka speciál. Je to pšeničná mouka hladká světlá speciál 00 extra /lidově dvounulka/. Též dříve označovaná jako pšeničná mouka hladká "výběrová". Vývoj jde v nabídce trhu i názvech rychlým tempem.