Cesnakové trojhranky (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Tieto chuťovkové koláčiky majú u nás odbyt. Tak som sa rozhodla,že vám ich ponúknem.Robila som ich aj na Silvestra, ale vtedy som nefotila. Robila som ich dnes a už sú tu!

100-115 ks
porcií
30 minút
príprava
25 x2 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Plnka: Nastrúhaný syr,pretlačený cesnak,maslo,syrokrém,vegeta,petržlenová vňať,žĺtka.Všetko spolu vymiešam.
  3. Vymiešaná masa.
  4. Kvások.Teplé mlieko,kryštálový cukor,droždie,lyžička múky.Nechám kvások vykysnúť.
  5. Spracujem múku s kvaskom a olejom,soľou.Vypracujem cesto,ktoré nechám vykysnúť.
  6. Vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozdelím na 8 častí.
  7. Vyváľkam a natriem plnkou.
  8. Zrolujem.
  9. Cesnaková roláda.
  10. Pokrájam ju na trojhranky.
  11. Poukladám na mastnú fóliu,alebo mastný papier.
  12. Natriem rozšľahaným vajíčkom,posypem semienkami a razcou.
  13. Pečiem pri teplote180 0C asi 25 minút.Z tejto dávky by ste mali mať dva plechy,asi 100-115 kúskov.
  14. Tu je batéria trojhrankov.
  15. Dávam ich po vychladení aj namraziť.V prípade návštevy sú vítaným artiklom.