Cesnačka pre deti

boise - fotkaboise, 29. októbra 2015
Cesnačka pre deti
Foto: boise

Milujem cesnak a všetko s ním spojené. Cesnakovú polievku takú, že už len keď si pričuchnem, vyťahuje mi šnúrky z topánok. Lenže. Pri takej Zobraziť celý popisMilujem cesnak a všetko s ním spojené. Cesnakovú polievku takú, že už len keď si pričuchnem, vyťahuje mi šnúrky z topánok. Lenže. Pri takej cesnačke moje deti púlia oči viac, ako je zdravé. Pri takej cesnačke frflú a miestami aj kričia ako ruský tréner gymnastiek. Neostávalo mi teda nič iné, ako naučiť sa aj cesnačku - light verziu pre deti.

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
2-3 hlávky
2-3 PL
Na krutóny:
 starší
1-2 strúčky




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo (vôbec ním nešetrite), pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky a tie opekáme na masle cca 5 minút.

  2. 2

    Pridáme celé strúčiky cesnaku (veľa, veľáááá!), bobkový list, mleté čierne korenie a soľ. Minútu spolu opekáme a potom prilejeme liter vriacej vody.

  3. 3

    Necháme variť kým nebudú zemiaky mäkké. Odstavíme, vyberieme bobkový list, rozmixujeme, pridáme 2-3 lyžice kyslej smotany a ešte raz pomixujeme (so smotanou to už nevaríme).

  4. 4

    Starší chlieb pokrájame na kocky a na panvici ho opečieme na masle s roztlačeným cesnakom.

  5. 5

    Potom už len nesmelo podávame mlsným jazýčkom, kýveme sa od nervov (či bude chutiť) ako mliečny zub a čakáme na búrlivé radostné ovácie. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

kukulienka71
výborná polievka, tvoj štýl podania ma veľmi baví:-) moja malá ju ale neje, lebo celá kuchyňa "páchne" po cesnaku a ju už neoklamem:-)
elixir
Pekná, fajná polievočka, cesnak je aj môj veľký obľúbenec... :)
zuzanka1367
Pekný recept aj sprievodne slovo, polievku odskúšam v jesennom sychravom počasí príde vhod.
katka78
U nás tieto krémové polievky z cesnaku, zemiakov, cibule, či póru idú veľmi. Už som ich tu z varechy kopec vyskúšala, aj ich často opakujem. Výborná je aj z pečených zemiakov a cesnaku, získa ešte trošku inú chuť.
marianne
kyslu smotanovu cesnacku nepoznam, ale dcere s nou ulahodim urcite
mariamka
boise extra porcia cesnaku! tak to ma vypadat aj s prezitkom, troska fuzia s @mijaita zemiakovy zaklad, neda sa pokazit, deti pises mnozne cislo, netipovala by som :)
sweetkate
Tak, práve som ju dovarila a s malou dušičkou predložila... a mala obrovský úspech, obidve moje slečny už jedia dupľu :-) Ďakujem za výborný recept.
1x boise
elba
tiež som ju robila bola výborná aj s vylepšením pre môjho mužíčka ,pridala som do nej trochu kurkumy /to u nás teraz letí / pred týmto to boli ľanové semiačka manžel ich dával všade už som sa bála že ich budem mať aj v káve -ale tá kurkuma dala tvojej polievke celkom zaujímavú chuť
1x boise
mackaa
Dnes som ju robila, je naozaj výborná! :)
lucyluv
Dnes som sa nechala inšpirovať receptom a úžasná polievka, chutila aj mne aj dcérke, na miesto kyslej smotany som mala len obyčajný jogurt, prihodila som ešte lahodkove drozdie, korenie som ja nedávala, lebo dcérka má len 1,5r. Ďakujem za inšpiráciu! :)
anett91
Robím ju už 3x a je jednoducho výborná. ❤️ Chutí aj veľmi vyberavému synovi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia