Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na šalotke v čiernom pive
Autor receptu: pacun110
...nemám rád,keď sa príde do nejakej reštaurácie, kde majú v ponuke cesnakovú
polievku – cesnačku,ktorú keď si objednám,tak dostanem dajaký strašne horúci vývar z
bujónu, kde pláva guča roztopeného tvrdého syra alebo nejaké rozmočené krutóny z
ktovie akého starého pečiva.A nemám rád kuraciu reštauračnú ponuku – samé kuracie
prsia s rôznymi omáčkami, cestíčku,či brézlami,prípadne pečená noha(česť
výnimkám!!!)!Ja,keby som mal svoju „reštiku“,tak mám v ponuke určite toto tuto!
4 porcie |
120 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup- Večer pred varením(paradox je,že ráno je svetový deň vegetariánov) som si ,z mrazáku vytiahol 4 poriadne kuracie štvrťky...
- ...a ráno,som si,k nim pripravil šalotku a koreniny – mleté korenie štyroch farieb a mleté čilli papričky so soľou.
- Šalotku som očistil,štvrťky osolil a okorenil a keď som to ukladal do misky,tak som to,zľahka prelieval olejom. Potom som to dal na pár hodín do ľadničky.
- Asi po dvoch hodinách som misu z varného skla vymastil olejom a kuracinku so šalotkami som tam úhľadne naukladal.Mierne som to podlial vodou. Tam,vzadu mám pripravené čierne pivko na podliatie a cesnak na tú poriadnu cesnačku.
- Červenú kapustu si krájam na tenké rezance a v kútiku mi vrie osolená a okorenená voda...
- ...do ktorej som dal variť podrvený cesnak. Vedľa sa mi už dusí osolená cibuľa pod kapustu.
Mäso sa už,samozrejme,pri 200 °C pečie v rúre.Tak,do trištvrte hodinky sa bude...
- Cesnačka si už potichu bubloce,kapusta sa dusí a ja som si,v malej rajničke, urobil svetlú zápražku,ktorú som,zaliatu mliekom a mierne povarenú ,vlial to tej cesnakovej vody vriacej.
- Do polievky som dal uvariť malinké zemiaky,dolial som ju do vrchu rajničky,dochutil soľou a korením a keď bola dovarená,tak som ju trošku ochutil octom... Do predpečených štvtiek som vlial 4 deci piva(hádajte,čo som urobil zo zvyškom - hehe!!!) a vložil,už neprikryté ,dopiecť späť do rúry....Kapusta sa ,pomaly dusí do zmäknutia...
- Mäso som aj poriadne orascovil!!!
- A takto sa mi to,krásne do zlatova pečie a pečie až sa celkom neupečie....
- A už je upečené,polievka dovarená a kapusta dodusená!A zase sa mi to podarilo ukončiť všetko naraz!!!Už len zohriať knedlik,ozdobiť polievku reďkovkou,uhorkou a nakrájanou pažítkou a....
- ..a môžeme jesť až do prasknutia!!!!Vitajte v mojej virtuálnej reštaurácii „U Veselého Papcúna“ a prajem vám dobrú chuť!A kľudne si pýtajte dupľu – máme dosť!!!!
|