Celozrnné crêpes

leboredmichelle - fotkaleboredmichelle, 17. augusta 2014

Tieto palacinky som našla na stránke cookingwithalia.com ale snažila som sa ich spraviť trochu zdravšie. Ak vám chutia palacinky ale chcelo by to nejakú Zobraziť celý popisTieto palacinky som našla na stránke cookingwithalia.com ale snažila som sa ich spraviť trochu zdravšie. Ak vám chutia palacinky ale chcelo by to nejakú menšiu zmenu, ste na správnom mieste :)

20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

240 ml
43 g
3
1 lyžica
 štipka
1/4 lyžice
96 g




Postup

  1. 1

    Dáme mlieko variť, keď začne vrieť pridáme maslo. Za stáleho miešania na miernom ohni necháme maslo roztopiť.

  2. 2

    Do oddelenej misky si rozklepneme vajíčka, pridáme cukor, soľ, vanilku a premiešame. Postupne pridávame múku a jemne mixujeme. Pridáme trochu mlieka s maslom a premixujeme, potom vlejeme všetko mlieko a vymixujeme hustejšie, lesklé cesto.

  3. 3

    Panvicu si dáme poriadne rozpáliť. Na rozpálenú panvicu pridáme trochu oleja a pečieme palacinky z oboch strán pár minút. Po upečení by mali mať zlatistú až jemne hnedú farbu vďaka trstinovému cukru a celozrnnej múke. Veľkosť a hrúbka je už len na vás, ja zvyknem robiť menšie a trošku hrubšie.

  4. 4

    TIPY NA ZÁVER: 1. namiesto trstinového cukru som použila stéviu. Príde mi to zdravšie a jedlo tým získa jedinečnú chuť. 2. Namiesto vanilkovej esencie môžte použiť vanilkový struk. V prípade, že neobľubujete vanilku môžte použiť škoricu, mandľovú esenciu alebo niečo podobné. 3. Pri pečení som použila arganový olej, ktorý som si priviezla z Maroka. Palacinky tým získali jemne orieškovú príchuť. 4. Servírujte podľa svojej chuti. Napríklad tvaroh, ovocie, čokoláda alebo čokoľvek čo sa Vám hodí. Ja som použila figový džem, jahody a banány.

Diskusia k receptu

ivav
recept ma zaujal, vyzerá to chutne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia