Cannelloni Hortobágyi (fotorecept)
Autor receptu: jody
Absolútne netradičné. Kombinácia dvoch kuchýň. Taliansko - maďarský experiment. :-)
6 porcií |
45 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Zeleninu nakrájame úplne nadrobno, komu sa nechce, nastrúha. Na masle speníme cibuľku.
- Pridáme mleté mäso.
- Opekáme a mäso oddeľujeme od seba vidličkou, aby nám nezostali veľké hrudky.
- Posolíme a pridáme petržlenovú vňať.
- Zasypeme oboma paprikami a necháme ich vyfarbiť sa.
- Pridáme papriku nakrájanú na drobno, ...
- ... po chvíli cesnak, ...
- ...trochu studenej vody a rajčiny.
- Dobre premiešame, podlejeme vrelou vodou a udusíme do polomäkka. Dáme poriadne vychladiť.
- Vychladnutú mäsovú zmes plníme do neuvarených cestovín.
- Poukladáme do plechu vymazaného maslom.
- Na panvici po mäse na troche masla speníme červenú papriku, ...
- ... zalejeme vodou (množstvo len odhadom, toľko aby nakoniec omáčka celkom zakryla cestoviny v plechu), dochutíme soľou a zahustíme múkovou zátrepkou so smotanou.
- Vrelou omáčkou zalejeme cestoviny, mali by byť úplne zakryté. Pečieme v horúcej rúre cca 40 minút, závisí od typu trúby a vrstiev v plechu (môžete navrstviť do užšej nádoby).
- Nakoniec už len naložíme na taniere, komu sa koľko ráči. Prajem dobrú chuť. :-)