Čalamáda letná čerstvá

tlustoch - fotkatlustoch, 5. júla 2011

Je výborná a hlavne čerstvá.

80 minút
príprava

Suroviny

10 kg
2 kg
5 ks veľká
2x alebo zelko
1 l
1 kg
2 Čl /dvojsiričitan draselný/




Postup

  1. 1

    Kapustu nastruhať, paprike vybrať semená a na tenké pásiky nakrájať,cibulu očistiť a krájať na polmesiačiky.Dať do velkej nádoby a všetko pomiešať. Deko s octom zmiešať a pooblievať nakrájanú zmes. Vrch posypať polovičkou cukru a 1 Čl borkému, všetko dobre pomiešať a znovu posypať druhou polovičkou cukru a zostatkom borkemu dôkladne pomiešať, odložiť na chladné miesto na 24 hodín. Počas téjto doby pomiešať 4x ,každých 6 hodín. Po poslednom premiešaní naplniť poháre rôznej velkosti /podľa potreby a uváženia/ čalamádou poháre uzavrieť a odložiť na chladné miesto. NESTERILIZOVAŤ.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia