Čalamáda letná čerstvá

Autor receptu: tlustoch

Je výborná a hlavne čerstvá.

80 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nastruhať, paprike vybrať semená a na tenké pásiky nakrájať,cibulu očistiť a krájať na polmesiačiky.Dať do velkej nádoby a všetko pomiešať. Deko s octom zmiešať a pooblievať nakrájanú zmes. Vrch posypať polovičkou cukru a 1 Čl borkému, všetko dobre pomiešať a znovu posypať druhou polovičkou cukru a zostatkom borkemu dôkladne pomiešať, odložiť na chladné miesto na 24 hodín. Počas téjto doby pomiešať 4x ,každých 6 hodín. Po poslednom premiešaní naplniť poháre rôznej velkosti /podľa potreby a uváženia/ čalamádou poháre uzavrieť a odložiť na chladné miesto. NESTERILIZOVAŤ.