Caesar šalát

veronika1984Veronika1984, recept pridal: 29. októbra 2010 12:32Ďalšie jeho recepty

Tak tento recept som poskladala z pár receptov, keď som sa pokúšala nájsť nejaký originál recept na Caesarov šalát, ale ani jeden z nich mi v pôvodnom znení nesedel. Pripravila som ho pre moju poslednú návštevu ... úspešne ... nenechajte sa však zmiasť, že je to šalát, je dosť sýty, najmä kvôli dressingu a slaninke :) a hodí sa skôr na obed ako na večeru.

Suroviny

4-5
porcie
45
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Zmiešame všetky suroviny na dressing a odložíme ho do chladničky na chvíľku postáť.

2

Pripravíme si krutóny. Žemle nakrájame na kocky, polejeme zmesou olivového oleja (4-5 PL), roztlačeného cesnaku, soli a trochu oregana. Opečieme v rúre pri 180 °C asi 10-15 minút.

3

Slaninu nakrájanú na tenké plátky opečieme do chrumkava, veľmi pomaly na malom ohni, nie prudko, lebo sa iba pripáli a zároveň sa z nej nevypečie tuk – to mi trvá aj 20 minút.

4

Slaninu vyberieme z výpeku, v ktorom opečieme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré sme osolili (netreba, ak je slanina veľmi slaná), okorenili a posypali s kari.

5

Umytý šalát nakrájame na slíže a tesne pred podávaním zmiešame s dressingom. Vyložíme na tanier, navrch dáme upečené kuracie prsia, slaninu a krutóny a posypeme nastrúhaným parmezánom.

6

Podávame s čerstvým pečivom (v obchodoch dostať také polohotové bagety, ktoré treba ešte dopiecť, tie sú k tomu mňam).

7

Dobrú chuť!



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • babav, 30. októbra 2010 o 01:50
    Veronika, mala by si ho nazvat "moj ceasar salat",lebo od
    originalnej verzie ma dost daleko.Je iste chutny , ale sytostou
    vystaci byt hlavnym jedlom.Ceasar salad ,je len salat, ktory sa servuje ako druhy chod po predjedle , pred hlavnym jedlom.


  • babav, 30. októbra 2010 o 01:53
    Opravujem:"Caesar"


  • babav, 30. októbra 2010 o 17:26
    @bubak , to je ten pravy Caesar salat !!!


  • veronika1984, 30. októbra 2010 o 23:00
    Uznavam, ze nazov moze zavadzat, ze je to ten pravy Caesarov salat :P (mozno porozmyslam o premenovani :)) ale zas hned v uvode uvadzam, ze recept je skladacka podla mojich chuti :))) ... a mozno si ho s tymto nazvom viac ludi precita a inspiruje sa :)
    Dakujem za komentar k mojmu prvemu receptu :)))


  • veronika1984, 30. októbra 2010 o 23:05
    Inak mozem sa spytat... je to Tvoja cica, babav ? lebo je velmi krasna. Mam strasne rada macky, hoci pre alergiu ich osobne doma mat nemozem :(


  • babav, 31. októbra 2010 o 22:54
    @veronika , je to nasa 14 rocna Fluffinka,rozmaznana macka ,
    ktoru pre jej bundu musim denne cesat,lebo by z nej ostala zauzlena chlpata gula;-)


  • dunkelmi, 25. septembra 2012 o 06:36
    Chýbaju mi v tom recepte ančovičky, ktoré tam robia nezamenitelnu chuť. Doteraz najlepší Caesar som jedol v Slovenskej bašte. Bol som aj v noblesnejších reštauráciach, nedá sa to porovnať.


  • janulienka25, 28. novembra 2012 o 14:53
    Ďakujem za recept...šalát je perfektný, všetci si pochvalovali :))


  • ababa, 15. januára 2014 o 23:37
    @dunkelmi a @bubak44 niečo z wiki » cs.wikipedia.org/wiki/Caesar_sal%C3%A1t...
    t.z. noblesa-nenoblesa, i majster tesár sa utne :-) . Ančovičky by ma v tomto prípade len odradili. @Veronika1984 šalát mal úspech



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist