Bulgur pilaf fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 12. júla 2016
Bulgur pilaf (fotorecept)
Foto: cesminaz

Velmi jednoducha a chutná príloha. Takto pripravený bulgur môžte podávať, ako výbornú prílohu namiesto ryže :-)

12 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 ml veľký
2 ks
400 ml
podľa chuti
50 g




Postup

  1. 1

    Ja som pouzila tento typ bulguru...

    Bulgur pilaf (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V panvici na oleji zosklovatime trocha osolenu cibulu. Potom pridame bulgur a spolu chvilocku popecieme. Cele zalejeme vodou, osolime a dame len tak navrch kusky masla. Zakryte varime cca.12 minut az kym bulgur nepopije 3/4-inu vody. Potom uz len odstavime zakryte bokom na cca.15min., nech vsiakne zvysnu tekutinu este do seba. Bulgur sa pocas varenia nemieša.

    Bulgur pilaf (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podáva sa celkom rovnako ako ryža, k jedlam so šťavou :-)

    Bulgur pilaf (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

katka78
Bulgur mám veľmi rada - pre jeho chuť, aj jednoduchosť prípravy. Robievam aj takto s cibuľou, akurát maslo primiešavam až keď je všetka voda vsiaknutá. U teba @cesminka by mi určite chutilo všetko :-)
cesminaz
Dakujem @katka zlata,si mila ;-) Ja zasa raz vyskusam tak,ako ty vravis,ze maslo az potom.Ale inak to ma takto bez miesania aj svoju prednost..Od zaciatku az dokonca nemiesam.A ked uz odstal a dopuchol,tak len od kraja odoberam lyzicou rovno do taniera.Takto ti ostane pilav aj o 2 dni stavnaty a ako za cerstva uvareny ;-) Pekny dnik!
katka78
Cesminka zlatá, ako by mne mohlo čokoľvek z bulguru ostať 2 dni? :-)) Len výnimočne sa "zajtrajška" dožíva :-) Ale máš pravdu, tú tvoju výhodu chápem :-) Maj pekný deň :-)
tatranka
Ja som sa len za posledný rok naučila používať bulgur.Akosi som ho pred tým nezaraďovala do našej stravy.No pokiaľ som neprišla na to koľko výhod jeho príprava a aj chuť zahŕňa.Najprv som ho len zalievala horúcou vodou,tak ako je v návode.Nechala stáť a vsiaknuť vodu.No stále mi tam niečo vadilo.Nebolo to ono.
Potom som s ním začala pracovať ako s tarhoňou....a zázrak bol na svete! Presne postupujem tak,ako uvádzaš vo svojom recepte.Môžem len tvoj recept doporučiť.
dosa
Mam ho, ale som ho este nerobila, ani nejedla - vyzera tak fantasticky, ze ho dnes musim konecne urobit.... presne takto!!! Podobne robim kuskus, ten mame radi. Na svoj vek mas uzasne apetitnu kuchynu - klobuk dole!
Kazdy Tvoj recept je vyborny.
cesminaz
@katka ;-))) to ja len,ak sa robi vo väcsom mnozstve :-) Ale inak ja som sa to takto naucila varit.Tu vyhodu som si sama domyslela :-)) Mila @tatranka dakujem pekne za tvoj komentik s tvojou skusenostou :-) Veru ano,niekedy sme nuteny prist na nieco sami a skusat,kym sa nam to podari :-) @izabelka :-) dakujem. @Dosa dakujem ti pekne za tvoj kompliment :-) velmi potesil.Som rada,ze som ta navnadila na Bulgur.Mam tu este 2 recepty,ak by ta zaujimali,aj tie su vyborne ;-)  varecha.pravda.sk/recepty/bulgur-pilav-s-cukinou-a-kuraci...

 varecha.pravda.sk/recepty/patatesli-bulgur-pilav-fotorece...
klukodvody
A myslím, že jsi opravdu velmi oblíbená u mojí ženy, která vyhledává Tvé recepty a hlavně ty s bulgurem, přečetla si Tvůj odkaz a už je vše uložené. Díky moc a teď 14 dní před operací mám radost, že jsi jí udělala radost. No ale ten bulgur musím také jíst, ale nevadí. Bereme ho z gastro servisu a to díky tomu, že jsem ho bral i do restaurace tak mně ho dodají i teď.
junior
Je to výborná príloha. Bulgur používam už asi viac, ako 2 roky a častejšie, ako ryžu. Len neviem, či je nutné ho variť 12 minút? Používam viac druhov, a každý varím tak 2- 3 minúty, odstavím z ohňa, zabalím do utierok. O 15 min. bulgur krásne dôjde. Vody používam v takom istom pomere, ako ty.
cesminaz
@klukodvody to ma velmi tesi,ze som manzelke urobila radost aspon takymto sposobom :-) Nech vam obom chuti a manzelke drzim palce ;-) @junior ja som sa to takto naucila,takze to takto robim.Co sa tyka casu varenia,je to priblizne vzdy rovnake od 9-12minut :-) Zalezi aj od toho,ci robim celozrnny,alebo niektory z drvenych bulgurov.Ja inak hodiny nie velmi pozeram,pozeram do hrnca :-) varim to na strednom az mensom plameni,a ked je uz 3/4 vody prec,zakryjem spät,vypnem a odstavim.Som spokojna,je to jednoduche,rychle a chut vyborna :-) Tvoju metodu nepoznam,podla mna by si to mohol sem dat s fotopostupom na Varechu,aspon sa nieco doucime :-)
junior
Práveže si myslím, že som sa ja od Teba niečo doučil. Ty píšeš, že bulgur netreba miešať a ja ho tie dve tri minúty miešam, ako by mi išlo o život. Tak budúci bude iste podľa Teba :-)
frezia
Bulgur je vyborna priloha, tiez ho varim ako tarhonu. Prvy raz som ho robila tiez podla navodu na obale, vraj len zaliat horucou vodou a nechat postat, ale bol tvrdy.
cesminaz
@Frezia na tureckych balickoch bulguru,je vzadu tiez navod,ale tu je 15minut pisane :-) Zalieva sa horucou vodou len kuskus pokial viem :-)


frezia
Mila @cesminaz. ja kupujem bulgur najcastesie u Turka na Wilmersdorferstraße v Berline. Je tam navod po turecky napisany, (nerozumiem) v nemeckom preklade je len zaliatie. Tak to zle prelozili. Kus - kus varim casto, viem, ze sa len zalieva horucou vodou.
cesminaz
@Frezia ja mam doma teraz trojaky bulgur,ale kukla som,ani na jednom nieje navod po nemecky.Ja kupujem vo Viedni v tureckom obchode,maju v hociktorom.Pravdupovediac som nikdy nepozerala ci je tam navod po nemecky,lebo som sa ho naucila varit rovno ukazkovo od Turkov :-))
haji
Cesmínko, udělám bulgur podle tebe, moc se mi líbí!
havino
a ja bulgur ešte nevarila, ale ani som ho nikde nepostrehla v obchode, hoc o ňom viem, že je a vo štvrtok som bola na vajíčka, ovčiu bryndzu, tu máme takú predajňu a kukam, že bulgur v regáli, zmenil sa majiteľ, reku čo s ním, tak už viem, určite kúpim a uvarím, ako prílohu
cesminaz
Mila @havino len kludne vyskusaj,istotne ti zachuti :-) Je to vyborna rychlovka,nielen ako priloha,ale aj ako samotne jedlo.Ako samotne jedlo mam v druhych receptoch,je to vyborne,najmä s cesnakovym jogurtom ;-P
havino
@cesminka moja milá, aj by ťa stisla, keby si pri mne bola, ty si mi dala do jedálnička takú dobrotu. Ja sa aj hanbím, že som bulgur doteraz nevarila, ale poviem pravdu, v špajzi mám kuskus špaldový a celozrnný a neviem aký, zaliala ho dva krát, aj tak skúsila ochutiť, aj onak, nešlo dole krkom a poviem pravdu, keby som aj bulgur bola zhliadla v obchode, asi obídem, lebo by som si pomyslela, asi niečo ako kuskus a viac som ani nete nepátrala, čo zvyknem. o ryži viem všetko,ktorá pre diabetikov dobrá a ako sa pripravuje, no ale až tvoja fotka v recepte,mi otvorila oči, že aha, ved to dobre vyzerá, komentáre ma tiež utvrdili, tak davaj,šla kupovať, ten hrubozrnný nemali,ale stredný, vzala aj ten a hned varila podľa teba, mali sme ho všetci bez výnimky doma, ako prílohu, miesto ryže, nik ani necekol, výborne som si povedala, na druhý deň ja som si ho s kapustou a kari a kurkumou podla @mariamky miesto ryže urobila, pochutila som si a včera som rizoto, či ako to nazvať, ked miesto ryže bol bulgur, ale už hrubý. dakujem ti z celého srdca za niečo nové a výborné, čo nie len mne,ale rad radom tu doma chutí, ked sme ho mali za týždeň a pol 3 x, tak to svedčí, o tom, že nám chutí a ja mám zmenu vo varení a zdravú. Mám vynikajúce liatinové hrnce a v ňom ostáva šťavnatý, nevysušený, do odtstaveného z platne pridám kávovú lyžičku ghee, no paráda na chuť, dakujem, dakujem a manželovi na cukor len prospeje.


kukulienka71
Môj bulgur je taký polámaný, ale bio:-) toto je veľmi dobrá a chutná príprava, môžem len vrele poďakovať, lebo aj nám veľmi chutí takto, nikdy už inak naslano nebude. Maslo mu dá výbornú lahodnú chuť. Mali sme dusené bravč. stehno na šťave k nemu, fajnotka:-) chystám sa aj na patatli či ako sa to volá:-))) s tými zemiakmi, milá @cesminka , pekne pozdravujem.


cesminaz
Draha @Havino ..tvoje mile slova mi prenikli az do srdca :-) Ani nevies,ako velmi sa tesim z tvojho komentara.Bulgur je naozaj vyborna rychlovka,ktoru mozes fakt chutovo obmienat,podla toho,co donho das :-) Som rada,ze som do vasho jedalnicka mohla niecim prispiet a ze vam to doma chuti :-) Krasne pozdravujem!
cesminaz
Mila @kukulienka nevadi,ze je na mensie drveny,hlavne ze chuti :-) Ja mam doma tiez asi 3 velkosti bulguru,podla toho naco pouzijem.Som velmi rada,ze si aj ty spokojna ako s pripravou,tak aj chutovo :-) Som sa trocha zasmiala vraj "patatli" :-)) "patatesli" cize "zemiakovy" bulgur :-) Ten ti @kukulienka fakt vrelo odporucam,to je moj najoblubenejsi bulgur pilav..s cesnakovym jogurtom..mnam ;-) Dakujem ti za odozvu a tvoj mily komentik.Prajem krasny vecer ;-P
lubika2008
Dakujem za receptík, už je na sporáku... bude dnes na obed aj s mexickým kuracím mäskom... trošku multukultúrna kombinácia, ja viem, ale chcela som trošku zmenu oproti klasike... tak snáď bude chutiť, už sa teším