Bryndzový koláč

Bryndzový posúch s kôprom (fotorecept)

Autor receptu: ivanapp

Chutný a rýchly recept na bryndzový posúch. Ja ho mám najradšej s klobáskou, kôprom a kyslou smotanou, ale môžete využiť čokoľvek čo máte nazvyš v chladničke, pripravíte tak veľmi rýchlu a chutnú večeru.

6
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najskôr si pripravíte kvások - z 150 ml vlažného mlieka, rozmrveného droždia a štipky cukru, ktorý necháme 10 - 15 minút kvasiť. Medzitým preosejeme múku, pridáme štipku soli a zvyšok mlieka vymiešame s vajíčkom. Pridáme kvások a vypracujeme redšie cesto (ak chcete hustejšie, môžete pridať viac múky). Cesto necháme kysnúť cca 45 minút.
  2. Kým nám cesto vykysne môžeme si pripraviť zmes na koláč. Na panvici bez oleja vysmažíme na drobno nakrájanú klobásu s pórom (prípadne cibuľou, podľa toho čo máte nazvyš). Necháme vychladnúť.
  3. Cesto rovnomerne rozložíme na väčší pekáč (používam papier na pečenie, ale môžete použiť aj olej). Čerstvý kôpor nasekáme a rozdelíme na dve časti. Polovicu vymiešame s kyslou smotanou a polovicou bryndze a rozotrieme na cesto. Ďalej dáme vychladenú zmes klobásy a póru. Navrch posypeme väčšími hrudkami zvyšnej bryndze a pridáme zvyšný kôpor.
  4. Koláč pečieme cca 20 - 25 minút pri teplote 180 °C. Najlepšie chutí ešte teplý, ale môžete podávať aj za studena. Dobrú chuť :)