Drobné bryndzové pečivo
Drobné bryndzové pečivo

Bryndzovníčky

gordonko - fotkagordonko, 26. novembra 2023
Bryndzovníčky
Foto: gordonko

Jednoduché slané pečivo s bryndzou, pre návštevu alebo k televízii.

10 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 g (alebo Hera)
1 ks




Postup

  1. 1

    Preosiatu múku, bryndzu a tuk Palmarin (alebo Heru) vymiešame v mise. Získame jemne lepivé cesto, ktoré dáme na pol hodinky do chladničky.

  2. 2

    Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme rôzne tvary. Povykrajované kúsky preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme ich žĺtkom zmiešaným s troškou mlieka. Povrch posypeme rascou a soľou.

  3. 3

    Dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme do slabého zhnednutia cca 15 minút (pri teplovzdušnom režime na 180 °C 10 minút). Bryndza v ceste sa dá nahradiť syrom alebo tvarohom.

Diskusia k receptu

kucharka
Dobrota. Idú dni "chrumkania pri telke", recept sa hodí… :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia