Drobné bryndzové pečivo
Bryndzovníčky
Autor receptu: gordonko
Jednoduché slané pečivo s bryndzou, pre návštevu alebo k televízii.
10 minút príprava |
15 minút na 175 °C |
Postup
- Preosiatu múku, bryndzu a tuk Palmarin (alebo Heru) vymiešame v mise. Získame jemne lepivé cesto, ktoré dáme na pol hodinky do chladničky.
- Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme rôzne tvary. Povykrajované kúsky preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme ich žĺtkom zmiešaným s troškou mlieka.
Povrch posypeme rascou a soľou.
- Dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme do slabého zhnednutia cca 15 minút (pri teplovzdušnom režime na 180 °C 10 minút).
Bryndza v ceste sa dá nahradiť syrom alebo tvarohom.