Drobné bryndzové pečivo

Bryndzovníčky

Autor receptu: gordonko

Jednoduché slané pečivo s bryndzou, pre návštevu alebo k televízii.

10 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu múku, bryndzu a tuk Palmarin (alebo Heru) vymiešame v mise. Získame jemne lepivé cesto, ktoré dáme na pol hodinky do chladničky.
  2. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a povykrajujeme rôzne tvary. Povykrajované kúsky preložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme ich žĺtkom zmiešaným s troškou mlieka. Povrch posypeme rascou a soľou.
  3. Dáme do rúry vyhriatej na 175 °C a pečieme do slabého zhnednutia cca 15 minút (pri teplovzdušnom režime na 180 °C 10 minút). Bryndza v ceste sa dá nahradiť syrom alebo tvarohom.