Halušky
„Bryndzové“ halušky bez mlieka a sóje
Autor receptu: mamavarialergikom
Recept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím sa jej variť obdobné jedlá.* Bez slaniny si na nich taktiež môžu pochutiť vegáni :)
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si zemiakové halušky podľa vlastného receptu.
- Grécky vegánsky syr namrvíme do misky a popučíme vidličkou, pridáme ovsenú smotanu a miešame, kým nezískame konzistenciu akú chceme.
- Dochutíme mletou paprikou, korením a soľou. Zmiešame s teplými haluškami.
- Ja robím halušky tak, že ich po dovarení omastím a zmiešam so slaninkou. Potom pridávam “bryndzu.”
- Nakoniec ozdobíme cibuľkou a za tepla podávame, dobrú chuť! :)