Halušky

„Bryndzové“ halušky bez mlieka a sóje

Autor receptu: mamavarialergikom

Recept vhodný pre alergikov na mlieko ale aj sóju, ktorý som vymyslela ako variáciu ku klasickým bryndzovým haluškám, keďže je dcérka alergička a snažím sa jej variť obdobné jedlá.* Bez slaniny si na nich taktiež môžu pochutiť vegáni :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si zemiakové halušky podľa vlastného receptu.
  2. Grécky vegánsky syr namrvíme do misky a popučíme vidličkou, pridáme ovsenú smotanu a miešame, kým nezískame konzistenciu akú chceme.
  3. Dochutíme mletou paprikou, korením a soľou. Zmiešame s teplými haluškami.
  4. Ja robím halušky tak, že ich po dovarení omastím a zmiešam so slaninkou. Potom pridávam “bryndzu.”
  5. Nakoniec ozdobíme cibuľkou a za tepla podávame, dobrú chuť! :)