Broskyňový koláčik

mirkatarby - fotkamirkatarby, 9. marca 2013

Milujeme koláčiky s mascarpone a vždy ho mám pre prípad v chladničke.Tak som to skúsila pre zmenu s broskyňami.

10
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
125 g
1 ks
6 PL
0,5 ks
 postrúhaná
štipka
250 g
40 g
1 ks
0,5 l
250 g




Postup

  1. 1

    Zmäknutý margarín,cukor,vajíčko,citrónovú kôru z 1 citróna a štipku soli vymiešame.Pridáme múku,kypr.prášok.Vypracujeme cesto,vytvarujeme bochník a necháme v chladničke pol hodiny odležať.

  2. 2

    Na doske vyvaľkáme cesto a preložíme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy,urobíme malý okraj asi 2 cm,vidličkou cesto popicháme.Dáme upiecť do predhriatej rúry na pol hodiny. Po upečení necháme vychladnúť.

  3. 3

    V hlbšej miske si vyšľaháme smotanu,mascarpone a vanilkový cukor do hustej masy.Tú natrieme na korpus.

  4. 4

    Odkvapkané broskyne poukladáme na krém,ak sú kúsky veľké,tak ich pokrájame na menšie kúsky.Zo sirupu z kompótu a želatíny uvaríme podlľa návodu krém.Ak nemáme 250 ml sirupu,môžme doliať vodu,ale ja som doliala asi pol deci pomarančového džúsu.Vlažnou želatínou polejeme povrch koláča a dáme do chladu stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia