Brokolicová polievka
Brokolicová polievka

Brokolicový krém s pecorinom

Marek Petrenčák
šéfkuchár Double Tree by Hilton, Košice, 18. júla 2022
Brokolicový krém s pecorinom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
4 ks
4 strúčiky
100 g
200 ml (33 %)
50 g
500 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Do väčšieho hrnca dáme olivový olej, na ktorom opražíme nakrájanú šalotku. Po chvíli pridáme nakrájaný cesnak, ktorý tiež opečieme do zlatista. Prilejeme horúci vývar a necháme pomaly variť.

  2. 2

    Medzitým nasekáme brokolicu na ružičky, pridáme ju do vývaru a varíme 5 minút. Po uvarení polievku rozmixujeme, podľa chuti osolíme a okoreníme čiernym korením. Na záver do polievky pridáme nastrúhaný syr pecorino a na zjemnenie smotanu.

  3. 3

    Pri servírovaní ozdobíme zvyšným syrom pecorino.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia