Brokolicová polievka s grilovanou klobáskou

Peter Kiss
šéfkuchár reštaurácie UFO v Bratislave, 1. februára 2011
Brokolicová polievka s grilovanou klobáskou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Klobása a čokoláda? Prečo nie!

4
porcie
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,8 l
0,1 l
0,1 l
1 ČL
1 ČL
400 g
200 g, grilovaná
40 g




Postup

  1. 1

    Brokolicu rozoberieme na ružičky (stred použijeme na vývar) dáme ich do hrnca a zalejeme studenou vodou. Osolíme a necháme zovrieť, vodu zlejeme (precedíme).

  2. 2

    K brokolici pridáme zeleninu z vývaru a zalejeme vývarom, pridáme karí a varíme, kým brokolica nezmäkne, potom pridáme smotanu a mlieko, prevaríme, dochutíme soľou a ponorným mixérom mixujeme do jemnej konzistencie.

  3. 3

    Klobásku nakrájame na kolieska a vložíme do polievky. Čokoládu najemno nastrúhame priamo do polievky.

Diskusia k receptu

vcelka
A čo keby sme to skúsili, tú čokoládu? Poznám šéfkchára, čo nedá dopustiť na varenie masa s kávou, nebuďme predpojatí...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia