Dusená bravčová krkovička
Bravčový plátok na horčicovej omáčke
Autor receptu: ludo123
6 porcií |
40 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Bravčovú krkovičku si nakrájame na asi 2 cm hrubé plátky a päsťou jemne naklepeme. Mäso nakoreníme a dáme odležať do chladničky na hodinu.
- Cibuľu nakrájame na malé kúsky. Na panvicu dáme olej a následne mäso z oboch strán prudko opečieme, až má zlatistú farbu, vyberieme ho na tanier.
- Do výpeku pridáme cibuľu a pražíme do zlatista, potom pridáme na mesiačiky nakrájané cesnak. Popražíme chvíľku, aby nezhorkol a zalejeme vývarom. Pridáme mäso, zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme do zmäknutia.
- Keď je mäso udusené, pridáme horčicu, nasekanú petržlenovú vňať a dochutíme korením. Pred koncom pridáme kúsok masla, aby omáčka zhustla, necháme povariť aby sa zredukovala.
- Podávame so slovenskou ryžou, zemiakmi, každý podľa vlastnej chuti. Dobru chuť.
|