Bravčové roládky
Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme,
osolíme, okoreníme, poukladáme
naň slaninku, syr a slivky. Zatočíme
do alobalu. Postup zopakujeme
s každým kusom mäsa.
- Zabalené roládky poukladáme
do zapekacej misy a dáme piecť pri 180 °C na
20 minút. Po upečení necháme odležať 10 minút.
- Omáčka: Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme hríby a orestujeme. Pridáme jeden strúčik cesnaku, podlejeme vývarom, jemne okoreníme, pridáme balzamikový ocot a omáčku varom zredukujeme. Nakoniec zjemníme
smotanou a maslom.
- Príloha: Zemiaky uvaríme v šupke, vychladnuté očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a na panvici s olejom dozlatista opečieme. Jemne osolíme.
- Mäso odbalíme z alobalu. Roládky nakrájame a podávame
s hríbovou omáčkou a opečenými zemiakmi.
|