Bravčové mäso
Bravčové mäso

Bravčové ragú na koreňovej zelenine

helena10 - bez fotkyhelena10, 5. marca 2023
Bravčové ragú na koreňovej zelenine
Foto: helena10

U nás obľúbené jedlo.

Suroviny

950 g
4 ks väčšia
2 ks väčší
1 ks
1/4 ks
2 ks väčšia
 (alebo voda)




Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko nakrájame na menšie kocky.

  2. 2

    Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista s troškou rasce, pridáme kremžskú horčicu, červenú mletú papriku, zapeníme. Kocky mäsa v tomto základe orestujeme, aby sa zatiahlo. Osolíme, okoreníme, pridáme aj sójovú omáčku. Podlejeme trochou vody a prikryté dusíme. Občas premiešame, podlievame primerane vodou.

  3. 3

    V ďalšom kastrole na troche masla restujeme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu. Keď je polomäkká, pridáme hladkú múku opražíme na svetlohnedo.

  4. 4

    Túto zeleninovú zmes s opraženou múkou pridávame k takmer udusenému mäsu. Necháme prevariť a dodusíme až kým sú mäso a zelenina mäkké. Uvarené ragú dochutíme soľou a ostatnými koreninami podľa vlastnej chuti.

  5. 5

    Dnes boli k bravčovému ragú uvarené zemiaky ozdobené petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia